Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli tarımı dünyaya Mehmet’le ‘EFE’lenecek!

Denizli tarımı dünyaya Mehmet’le ‘EFE’lenecek!
Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Sarayköylü 42 yaşındaki Ziraat Mühendisi Mehmet Efe, öncelikle Denizli’nin sorunlarını ardından da Türkiye’nin problemlerini çözmek için kolları sıvayarak CHP’den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. 2019 yılından bu yana CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın danışmanlık görevini yürüten Efe, edindiği tecrübeleri kullanarak seçilmesi halinde Denizli’yi TBMM’de en iyi şekilde temsil edecek.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Türkiye’nin dört bir yanında aday adaylığı süreci devam ederken, Denizli özelinde de adaylıklar açıklanmaya devam ediyor. Vatandaşların vekillik için en çok şans tanıdığı isimlerin başında gelen Ziraat Mühendisi Mehmet Efe, sabah saatlerinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı. Yoğun bir basın mensubu kalabalığı karşısında açıklamasını yapan Mehmet Efe, “Üreten Denizli, Üreten Millet, Kazanan Türkiye’ olacak diyerek seçim startını da vermiş oldu.

“KEKİK SEZON BAŞINDA 25 TL’YDİ, ŞİMDİ 15 TL, ÇÖZECEĞİZ”

Ziraat Mühendisliği mesleği dışında milletvekilliği danışmanlığı da olmak üzere tarım gazeteciliği de yapan Mehmet Efe, “Halen Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. Sınıf öğrencisiyim ve Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nde tez aşamasındayım” dedi. TRT ekranlarında yıllarca yayınlanan ve ilgiyle takip edilen ‘Bu Toprağın Sesi’ programında 15 yıl görev yaparak ülke tarımına bu süreçte de hizmet etmeyi sürdüren Efe, “Bizler tüm Türkiye’yi  doyuracak ve ihracat yapacak bilgi, tecrübe ve çalışma azmine sahibiz. Ancak uygulanan yanlış politikalar sebebiyle para kazanamıyor sesimizi duyuramıyoruz. Buldan’da Güney’de Gözler’de dünyanın yüzde 75 kekiğini üreten Ali Dayı sezon başında 25 lira olan kekiğini şimdi 17 liraya satamıyor. Çal’da Bekilli’de Baklan’da Honaz’da Çivril’de Irlıganlı’da elmasını, üzümünü, kirazını binbir emekle üretip, ürününü verip para kazanamayan insanımızın hesabını soran yok. Bizler sorun çözmek için buradayız. Şehrimize birçok proje kazandıracağız” dedi.

“ÜRETİCİMİZ DAHA ÇOK KAZANACAK”

Tarımsal projelerini sıralayan Mehmet Efe, “Buldan’dan başlayıp Güney Çal Bekilli ve Baklan’ı içine alan Denizli Bağ Rotası oluşturacağız. ‘4 T Projesi yapacağız. Yani Tarih, Turizm, Tarım ve Tektsil. Bunlarla Denizli Tekstil Turizm Rotasını oluşturacağız. Kekik için Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi oluşturacağız. Üreticimiz daha çok para kazanacak. Başta ayçiçeği olmak üzere tüm ürünler için lisanslı depolar oluşturacağız. Atatürk’ün dediği gibi, “Üreten Türk Köylüsü Bu Milletin Efendisidir. Ben bu toprakların efendilerinin meclisteki sesi olacağım. Aydınlık yarınlar çok yakında” diyerek sözlerini noktaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!