Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de 1 Mayıs’ın Adresi Değişti

Denizli’de 1 Mayıs’ın Adresi Değişti
Denizli Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na yönelik hareketli bir program düzenlemeye hazırlanıyor. Platform, fabrika ve tarlada çalışan işçileri ziyaret edecek, karanfiller eşliğinde Bayramyeri Meydan’ından Çınar Meydanı'na yürüyecek.

Denizli Barosu, Birleşik Kamu-İş, Disk Nakliyat-İş, 29 Ekim Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Öğrenci Veli İşbirliği Derneği, Merkezefendi Bisiklet Kulübü, Kara Ordu Taraftar Grubu, Ege Kadın Buluşması ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği'nin bir araya gelerek oluşturduğu Denizli Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlamalarını kamuoyuna duyurdu. Platform Sözcüsü Adnan Demirdöğer, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın açıklamasında, 1 Mayıs'ın emekçi sınıfının dayanışma günü olduğunu vurgulayarak, bu yılki kutlamaların daha büyük bir coşkuyla gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

1 MAYIS, TÜM BU ZORLUKLARA RAĞMEN İŞÇİ SINIFININ BİRLİK VE MÜCADELE GÜNÜ

Demirdöğer, konuşmasında, "Kapitalizmin yıllardır süregelen emek sömürüsünün ve beraberinde getirdiği tahribatların, işçi ve emekçi sınıfına yönelik vahşi etkilerini bir kez daha görmekteyiz. Ancak, bu zorlu süreçte bile emekçilerin dayanışma ve mücadele azmi asla azalmamıştır. 1 Mayıs, tüm bu zorluklara rağmen işçi sınıfının birlik ve mücadele günü olarak kutlanmalıdır. Biz Denizli Demokrasi Platformu olarak, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı kutluyor, dayanışma ruhuyla hareket etmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

1 MAYIS'LARI BİRLİKTE İNŞA ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Demirdöğer, tüm işçi ve emekçilere, zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri olmadığını vurgulayarak, "Bu insanlık dışı koşullardan ancak kararlı bir şekilde mücadele ederek kurtulunabileceğini, kaptan köşkü ne kadar şatafatlı olursa olsun, makine dairesi olmadan bir geminin süzülen bir demir yığınından başka bir şey olmadığını bir kez daha hatırlatmıştır. İşte gün, bu bilinçle hareket etmenin günüdür. Gün; insanlık onuruna yakışır biçimde çalışma ve yaşam koşulları için, emeğin ve alın terinin tekrar görünür olabilmesi ve hakkını alabilmesi için, sınıf bilincinin öğrettikleriyle daha güzel günleri birlikte inşa etmek için, geleceği aydınlatmanın günüdür. Emek kavgası, sınıf mücadelesi uzun soluklu olsa da kayayı parçalayanın suyun şiddeti değil, eylemin sürekliliği olduğunu biliyoruz. Bu azim ve kararlılıkla, bu bilinç ve coşkuyla tüm işçi ve emekçi sınıfının 1 Mayıs'ını kutluyor, daha güzel 1 Mayıs'ları birlikte inşa etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞTE 1 MAYIS PROGRAMI

Denizli Demokrasi Platformu olarak, emek dayanışmasını büyütmek ve 1 Mayıs farkındalığını kitlelere duyurmak için bir dizi etkinlikler yapacaklarını belirten Demirdöğer, programı şöyle açıkladı: "1 Mayıs Çarşamba günü; saat 06.30’da Denizli Organize Sanayi Bölgesi duraklarında fabrika işçilerimizi ziyaret edeceğiz ve simit ikramında bulunacağız. Saat 10.30’da Sarayköy’de tarla işçilerini ziyaret ederek, karanfillerle 1 Mayıs Bayramları’nı kutlayacağız. Saat 15.00’te Bayramyeri Meydanı’nda etkinliklerimize katılan bileşenlerimiz ve örgütlerle yürüyüş için toplanacağız. Saat 15.30’da Bayramyeri Meydanı’ndan Çınar Meydanı’na yürüyüşe geçeceğiz. Saat 16.00 Çınar Meydanı’nda basın açıklamamızı yaparak, coşkuyla 1 Mayıs Bayramımızı kutlayacağız."

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!