Denizli
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de aile hekimleri iş bırakıyor! Tarih verildi...

Denizli’de aile hekimleri iş bırakıyor! Tarih verildi...
Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED), yarın ve cuma günü Denizli’de iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini açıkladı. DAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. F. Bilge Karaomca Ök, “Olumsuzluklara dikkat çekmek için aile hekimleri olarak 17-18 Şubat tarihlerinde iş bırakıyoruz. Taleplerimizin kabul edilmemesi durumunda belirlediğimiz kademeli eylem planı doğrultusunda 14-15-16 Mart tarihlerinde yine iş bırakma eylemi yapacağız” dedi.

Sağlık çalışanlarının tüm yurt genelinde özlük hakları için geçen hafta iş bırakmasının ardından, yarın ve cuma günü de aile hekimleri iş bırakacak.

DAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. F. Bilge Karaomca Ök yaptığı açıklamada, “Bizler bu ülkede 30 bin aile hekimi olarak 84 milyona temas ediyor, sağlık sorunlarını dinliyor, tedavi ediyor, danışmanlık yapıyor, ilk nefesten son nefese kadar ihtiyaç olduğu her durumda yanlarında oluyoruz. Asıl amacımız bu ülkede her vatandaşımızın koruyucu sağlık hizmeti başta olmak üzere birinci basamak sağlık hizmetlerinden en verimli şekilde yararlanmasını sağlamaktır. Ancak maalesef içinde bulunduğumuz durum hem Aile Sağlığı Merkezleri’nin yüksek standartlarda işlemesini hem de vatandaşlarımızın hedeflediğimiz kalitede sağlık hizmeti almasını engeller hale gelmiştir” dedi.

Vatandaşların da eylemi desteklediğini belirten Ök, eylem günlerinde acil sağlık hizmeti veren acil ve 112 sağlık hizmetleri çalışır durumda olacağını söyledi.

Başkan Ök, Aile hekimliği sisteminin Türkiye’de, uygulanmaya başladığı ilk 10 yılda toplum sağlığına genel olarak önemli katkılar yaptığını ve başarılı bir grafik ortaya koyduğunu dikkat çekerek, “Bugün geldiğimiz noktada ise uygulanan politikalarla bir yandan ilk on yılda elde edilen kazanımlar yitirilirken diğer taraftan sistem daha da kötüye gider bir hal almıştır. Tepkimiz bu durumadır. Aile hekimliği sisteminin işleyişindeki bozulma sadece genel olarak sağlık sisteminin işleyişini değil aynı zamanda toplum sağlığını olumsuz etkileyecektir” şeklinde konuştu.

Bilge Karaomca Ök

İŞ BIRAKIYORUZ

Tüm bu olumsuzluklara dikkat çekmek için aile hekimleri olarak 17-18 Şubat tarihlerinde iş bırakacaklarını altını çizen Bilge Karaomca Ök, açıklamasının devamında şunları söyledi:  “Taleplerimizin kabul edilmemesi durumunda belirlediğimiz kademeli eylem planı doğrultusunda 14-15-16 Mart tarihlerinde yine iş bırakma eylemi yapacağız. Aile hekimleri olarak öncelikli taleplerimiz;

1-) Etkin bir sağlıkta şiddet yasası ve bu yasaları uygulayan adalet sistemi istiyoruz.

2-)30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da önerilerimiz doğrultusunda revize edilmesini istiyoruz.

3-)Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak makul bir ödeme, hak ettiğimiz bir emeklilik yaşamı istiyoruz.

4-)Aile sağlığı merkezi gider ödemelerinin, ASM gider artışına paralel olarak artırılmasını istiyoruz.”

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!