Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de bir babadan büyük vefa kızı okusun diye...

Denizli'de bir babadan büyük vefa kızı okusun diye...
Denizli'de Internet ve telefonun çekmediği Buldan'ın Türlübey Mahallesinde yaşayan Bilal Başol, üniversite öğrencisi kızı Rümeysa için büyük bir fedakarlık yaptı. Baba, kızı okusun diye İnternet ve telefonun çektiği bir noktaya ev yaptı. Mahallede uzun yıllardır İnternet ve telefon sorununun olduğuna dikkat çeken baba Başol, sorunun bir türlü çözülemediğini söyledi.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı yaklaşık 800 nüfuslu Türlübey Mahallesi, teknoloji çağında yoksunları yaşamaya devam ediyor. İlçeye kısa bir mesefade bulunan mahallede bütün uğraşlar rağmen GSM operatörleri çoğu noktada çekmiyor. Yıllardır devam eden mahalle sakinlerinin canına tak dedirtirken, mahalleli telefonla görüşmek ve İnternete girebilmek için 500-600 metre mesafeye yürümek zorunda kalıyor.

ÇARE BULUNAMADI

Geçtiğimiz günlerde haber sitemizde de yer alan sıkıntıya rağmen mahallenin derdine bir türlü çare bulunamadı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Karataş, 'Tek derdimiz bu ama bir türlü çare bulunamıyor' diyor.

BİR VEFA HİKAYESİ

Teknolojik yoksunluk yaşayan mahallede özel bir hikayeye ise Başol ailesi imza attı. Mahallede yaşayan Bilal Başol, Giresun Üniversitesinde eğitim gören kızı Rümeysa Başol için, onun derslerine eksiksiz katılabilmesi için İnterneti çektiği bir noktaya ev yaptı. Prefabrik evin içini döşeyen baba, kızı ile birlikte ders başlamadan önce buraya gelip ders bitince de evine geri dönüyor.

KIZIM OKUSUN DİYE...

Buldan Doğuş Gazetesine açıklamalarda bulunan Bilal Başol, "Köyde internet konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ne cep telefonundan girebiliyoruz ne de ev interneti üzerinden. Her yolu denedik ama olmadı. Kızım bu yıl Giresun Üniversitesini kazandı. Oraya kaydını yaptırdık. Malum Pandemi döneminde uzaktan eğitim alıyorlar. Çözüm bulamayınca önce arabayla buraya kadar geldik. Arabanın içinde derse girmek zor oldu hem de ders geç bittiği için sıkıntılar yaşadık. Önümüz kış ortalık düzelmeyecek dedik ve ev yapmaya karar verdik. Durumumuz ev yapmaya müsait değildi ama kızım okusun diye eğitim için yaptık. Akşamları buraya geliyoruz. Sobamızı yakıyoruz. Kızım dersine giriyor. Ben de onu bekliyorum. Ders bitince evimize dönüyoruz.

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Sıkıntılar bir türlü aşılmıyor. Biz her yolu denedik ama olmadı. Operatör değiştirdik, modem değiştirdik, altyapı ölçümleri yaptık, çözüm yok. Kimse de bu sorunu çözelim demiyor. Zor durumdayız" dedi.

kaynak : buldandogus

Rümeysa

Rümeysa

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 9
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!