Denizli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de doktorlardan iş bırakma eylemi

Denizli’de doktorlardan iş bırakma eylemi
Denizli’de doktorlar yeniden iş bıraktı. 26-27 Mayıs tarihlerinde bu ay içerisinde üçüncü kez iş bırakan doktorlar, Denizli Devlet Hastanesi başhekimlik binası önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan Dr. Özcan Alaca, “Savaşta salgında her koşulda halkımızın sağlığı için çalışan halkımızın yanında olan ülkemizin çalışkan cefakar olan biz hekimler artık tükendik” dedi.

Türkiye genelinde hekimler kendilerine uygulanan şiddet ve mobbingin yanı sıra düşük ücret politikası, uzun çalışma süreleri, kısa olan muayene süreleri gibi konulardan dolayı tepkilerini sık sık ortaya koyuyor. Daha önce benzer sıkıntıları dile getirerek iki kez iş bırakma eylemi gerçekleştiren hekimler bugün ve yarın olmak üzere iki gün daha iş bırakma eylemine gitti. Eylemle ilgili bir de basına açıklama yapan oda ve sendikalar talepleri yerine getirilinceye kadar anayasal hakları olan grev haklarını sonuna kadar sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

ARTIK TÜKENDİK!

Grup adına açıklama yapan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özcan Alaca, taleplerini daha önce de defalarca sıralamalarına rağmen iktidarın ya da bakanlığın harekete geçmediğini ifade ederek, “Savaşta salgında her koşulda halkımızın sağlığı için çalışan halkımızın yanında olan ülkemizin çalışkan cefakar olan biz hekimler artık tükendik. Hekimler sağlık hizmetinin verdiği kamu kurumları içerisinde sözel, fiziki, psikolojik saldırıya uğruyor hatta öldürülüyoruz. Biz hekimler şiddete karşıyız. Biz göstermelik koruma kanunları değil caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz.  Ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi etkin tedbirler alınmasını istiyoruz.

BİNLERCE HEKİM İSTİFA EDİYOR

Mevcut sağlık sistemi binlerce hekimin istifasına sebep olmakta ve hekimlerin ülkemizi terk ederek hekimler göçünü oluşturmasına sebep olmaktadır. Hekimlerimizin ailelerinden uzaklaştıracak şekilde geçici görevlendirme yapılma yöntemi benimsenmiştir. Artık zulme dönen bu geçici görevlendirmelerin bitmesi ve hekimlerin güvenli ortamda çalışmasını istiyoruz. Bu zor sınavları geçerek meşakkatli bir süre içerisinde hekimlik eğitimi tamamladıktan sonra hayatımızı idame ettirecek şekilde yoksulluk sınırının altında maaş almayı bizler kabul etmiyoruz. Söze gelince hekimler hakimler gibidir diyen yetkililerden en az hakimler kadar temel maaş almayı talep ediyoruz. Bizlerle sağlık ordumuz diye övünen yetkililerden bizlere de hakimler gibi hiçbir kritere bağlı olmayan temel maaşlar verilmesini istiyoruz.

PERFORMANSA DAYALI ÜCRET İSTEMİYORUZ

İnsanca yaşamamızı sağlayacak emekliliğimize yansıyacak performansa dayalı olmayan güvenceli temel bir gelir istiyoruz. Halkımıza doğru tanıyı koymak için en az 15-20 dakika olan süre ayırmak istiyoruz. Hastaların randevu sırası beklemediği sağlıklı uygulanabilir bir ek zincir istiyoruz. Hekimlerin de hakimler gibi devlet korumasında olmasını istiyoruz.

TELEFONDAN DOKTORLAR ŞİKAYET EDİLMEMELİ

Hakimlerin hakkında karar verenler hakim olması gibi hekimlerinde başlarında bağımsız hekimler olmasını istiyoruz. Hakim, cumhuriyet savcısı, öğretmen ve tüm kurum görevlileri telefon ile şikayet edilemez iken hekimlerin SAMİM üzerinden şikayet edilmesini kabul etmiyoruz. Ve SAMİM’in derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Asistan hekimlerin neredeyse açlık sınırında maaş almalarını 36 saate varan nöbet tutma zorunluluklarını asistan hekimlerin kaliteli eğitim alabilmeleri için belirlenen azami sayıların çok üzerinde kadro açılması ve hakkı ile eğitim almamalarını kabul etmiyoruz. Diş hekimlerimiz için 4 el kuralına uygun olarak yardımcı verilmesini hastalıklara kaliteli malzemeler ile hizmet sunulmasını ve bunun dışında acil statüsü olmayan diş hekimliği uygulamasının kaldırılmasını ürün performans kat sayısının kaldırılmasını temel maaş almalarını talep ediyoruz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!