Denizli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de nitelikli kentleşmeye Bozkurt öncü oldu

Denizli’de nitelikli kentleşmeye Bozkurt öncü oldu
Nitelikli yapılaşma ve vatandaşların daha sağlıklı binalarda yaşamasını hedefleyen protokol Mimarlar Odası Denizli Şubesi ve Bozkurt Belediyesi arasında imzalandı. Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, amaçlarının denetlemek değil, katkıda bulunmak olduğunu ifade ederken Belediye Başkanı  Birsen Çelik ise deprem gerçeğini kısa süre önce yaşadıklarını ve bu anlamda bu protokolü fazlasıyla önemsediklerini söyledi.

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi ve Bozkurt Belediyesi diğer yerel yönetimlere emsal olacak önemli bir protokole imza attı. Sağlıklı kentleşme ve nitelikli bir yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin; ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesi yönünde, odayla Bozkurt Belediyesi teknik işbirliği sağlamak ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarını tarih, kültür, doğa ve çevre değerlerine sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek amacıyla işbirliği yapacak. Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, amaçlarının belediyeleri denetlemek olmadığının altını çizerek, “Yapı üretim sürecinde biz mimarlar dışarıda tutulmaya başlandık. Bizler daha sağlıklı kentleşme, kaliteli yapıların ortaya çıkabilmesi adına bu sürecin içerisinde var olmak istiyoruz. Bu anlamda da Denizli’de ilk olarak Bozkurt Belediyesi ile iletişim kurarak bu protokolü imzalıyoruz. Zaten belediyemiz ve diğer belediyelerimiz yapılarda gereken hassasiyeti gösteriyordur ancak bizlerde mimarlar olarak sürece dahil olup daha etkili bir kentleşmeye katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

“DÖNEMİMDE YAPILAN YAPILAR KONUSUNDA VİCDANIM RAHAT”

Nitelikli kentleşmenin, sağlıklı yapılaşmanın önemini yakın geçmişte Bozkurt’ta yaşadıkları 6.0 şiddetindeki depremde gördüklerini ifade eden Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise, “Çok şükür ki bu depremde can kaybımız olmadı ama bu sonraki yaşanacak olası afetlerde yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Ben bu anlamda bugün burada imzalayacağımız protokolü fazlasıyla önemsiyorum. Sağlık kentleşmenin ehemmiyetinin farkında olan bir yerel yönetici olarak göreve başladığım günden bu yana ilçemde yapılan yapılar 7.0 şiddetine kadar olacak olan depremlere dayanıklı bunu söyleyebilirim. Bu konuda vicdanım rahat. Benim dönemimde yapılan binaların tamamında gerekli çalışmalar yapıldı. Bu anlamda Denizli’de Mimarlar Odası ile bu çalışmayı yapan ilk belediyeyiz ve bu çalışmanın içinde olacak olmaktan dolayı da mutluyuz” dedi. Konuşmaların ardından taraflar protokolü imzaladı ve basına poz verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!