Denizli
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de teknoloji çilesi! Telefonla görüşmek 600 metre yol gidiyorlar

Denizli’de teknoloji çilesi! Telefonla görüşmek 600 metre yol gidiyorlar
Denizli’nin Buldan ilçesinde Türlübey Mahallesi sakinleri, teknoloji çağında yoksunluk yaşıyor. Mahallede cep telefonu şebekelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle mahalle sakipleri 600 metre yürüyerek telefonun çektiği bir noktadan telefonla görüşebiliyor. Mahalle Muhtarı Hüseyin Karataş, tek dertlerinin bu olduğunu ve sorunun çözülmesini istediğini söyledi.

Buldan’ın kırsal mahallelerinden Türlübey mahallesinde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerini adeta çileden çıkardı. Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşemeyen, bir hasta olduğu zaman sağlık ekiplerine güçlükle ulaşan, uzaktan eğitim alamayan mahalleli sorunlarının çözülmesini bekliyor.

MUHTAR: “TEK DERDİMİZ BU. ÇÖZÜM BULUNSUN”

Konuyla ilgili Buldan Doğuş Gazetesine açıklamalarda bulunan Türlübey Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karataş, “Bizim derdimiz köyümüzdeki telefon operatörlerinin çekmemesi. Derdimiz budur. Bir sağlık sorunu veya bir aciliyet durumlarımız olduğu zaman evimizden çıkıp 500-600 metre ileriye gitmek zorunda kalıyoruz. Bir başka konuda çocuklarımızın evde ders görmeleri. Ders zamanları öğrenciler internet bağlantılarına giremiyorlar, EBA TV’ye giremiyorlar. Çocuklar derslere katılamıyorlar. Çocukların eğitim durumları da zayıf duruma düştü. Bu sorunların giderilmesi için çare istiyoruz. Elimizden geldiğince gerekli yerlere başvurular yaptık. Ama bir türlü derdimize çözüm bulunmadı. Mahallemizin bir tarafında tamamen telefon çekmiyor. Acil durumlarda başımızın çaresine bakacak bir durumumuz yok. Acil olarak bir yere gitmek istesek, acil hastamız olsa buna çare bulamıyoruz. Bu konularda biz zamanında uyarılarda da bulunduk, imza da topladık, başvurduğumuz yerlerde oldu ama çaresiz kaldık” dedi.

21. YY.'DAYIZ TEKNOLOJİ ÇAĞINDAYIZ, YETKİLİLERE SESLENİYORUZ

Türlübey mahallesi sakinlerinden Melikşah Alabaz ; “ Burada telefonlarımız çekmiyor. Mağduriyetimiz var. Sağlıkta, hastalıkta veya birisiyle iletişime geçmek istediğimizde maalesef çok zorlanıyoruz. Durduğumuz yerden 500-600 metre bir yerlere gidip telefonu çektirmek için uğraşıyoruz. Bu çok büyük bir zaman kaybı oluyor. Anında müdahale edilemiyor. Yetkililerden bunun acil bir çözümünü bekliyoruz. Herhangi bir hasta olsa bir şey  olsa ulaşmamız çok zor oluyor. Zaten öğrencilerinde sıkıntısı oldu bu sebeple. Uzaktan eğitimde hiç kimsenin telefonları doğru düzgün çekmiyor. Bir çözüm bekliyoruz herkesten, yetkililere sesleniyoruz. Bir evinde konuşmak var birde evinden 1 kilometre, 500-600 metre gidip bir yerlerde telefonu çektireceğim diye uğraşmak var. 21. yüzyılda yaşıyoruz. Teknoloji çağındayız. Bir çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Denizli'de Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesinin cep telefonu çilesi...

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!