Denizli
30 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'deki kazada geride 3 yetim bırakan genç annenin ailesi adalet istiyor

Denizli'deki kazada geride 3 yetim bırakan genç annenin ailesi adalet istiyor
Denizli’nin Tavas ilçesinde geçen hafta geçirdikleri kazada hayatını kaybeden Mercan Ön’ün geride 3 çocuk bıraktı. Talihsiz kadının ailesi, Ön ve eşi Yusuf Ön’ün bulunduğu motosiklete çarpan aracın sürücüsünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösterdi ve adalet istedi.

Kaza, 22 Eylül gece saatlerinde Tavas’ın Karahisar Mahallesi’nde meydana geldi. Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Alemler Mahallesi’nde yaşayan Yusuf-Mercan Ön çifti, çalışmak için Tavas’ın Çiftlik Mahallesi’ne doğru yola çıktı. Yusuf Ön’ün kullandığı 09 H 7990 plakalı motosiklet, Karahisar Mahallesi’ne geldiğinde B.H’nin kullandığı otomobille çarpıştı. Kazada, Mercan Ön olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Yusuf Ön ile ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

Ön ailesini parçalayan kaza sonrası sürücü B.H., çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. B.H’nin ifadesinde olayı, “ Kuşadası'ndan çıktıktan sonra restaurantta girerek yemek yemeği düşünüyordum. Bu sebeple çok hızlı gitmiyordum. 60-70’le seyrediyordum. Benim farlarım yanıyordu. Motosikletin farları yanıyor muydu fark etmedim. Kaza sırasında motosiklet sol yanıma yalpalayarak geldi. Kazadan sonra araçtan indiğimde motosikletin ön lambası yanıyordu ama arka lambası yanmıyordu. Çarptığımı fark ettikten sonra araçtan inerek yoldan geçen diğer sürücülerin kaza mahalline girmemesi için önlem aldım. 112 Acil ekiplerine haber vererek olayı ihbar ettim” şeklinde anlattığı öğrenildi.

AİLE ADALET İSTİYOR

Kazanın köy yoluna dönmeye 500 metre kala gerçekleştiğini aktaran Mercan Ön’ün babası Veli Keman, Aydın Ses Gazetesi’nden Özgür Dedeoluk’a açıklamalarda bulundu. Keman, “Mercan 3 çocuğumun ortancasıydı. 5 sene önce evlendi. Alemler’de yaşıyorlardı. Yevmiyeye giderek geçimlerini sağlıyorlardı. Dönemsel olarak yatılı gittiğimiz işler var. Bu dönem hep birlikte ayçiçeği işinde çalışıyoruz. Tavas’ın Çiftlik köyünde çalıştığımız yerde yatılı olarak kalıyoruz. Harman deniyor yaptığımız işe. Gelen çekirdekleri seriyoruz, karıştırıyoruz, kurutuyoruz, eliyoruz. Ben de kaza günü Çiftlik Köyündeydim. Damadım Alemler’e gelmek için benden motosiklet istedi. Vermedim ama kızım gelip isteyince çok sevdiğim için hayır diyemedim. Genelde vermezdim motosikleti. Normalde oradan taksiyle gelip gidiyorlar. O günde herkes çalıştığı için gece mesaisi vardı, gelecek kimseyi bulamadılar.

“KÖY YOLUNA DÖNMELERİNE 500 METRE KALMIŞTI”

20 Eylül Pazartesi akşamı Alemler’e geldiler. Çocukları da Alemler’de babaannelerinin yanındaydı. Hem onları gördüler hem de salı günü ceviz silktiler. Salı günü 17.30 sıralarında Alemler’den çıktılar. Karacasu’da bir restaurantta yemek yiyorlar. Oradan çıkıyorlar. Tavas’a bağlı Karahisar Mahallesi yakınlarında kendi şeritlerinde giderken karayolu üzerinde 07 GLT 28 plakalı otomobil arkadan çarpıyor. Çalıştıkları Çiftlik Köyüne varmalarına 3-4 kilometre kalmıştı, 500 metre sonra da köy yoluna döneceklerdi ama olmadı. Kazanın etkisiyle 70-80 metre sürükleniyorlar. Motosiklet arabanın önüne takılı kalıyor. Damadımız motosikletten fırlıyor. Kızım sıkışıyor. Kızım olay yerinde hayatını kaybetti” dedi.

“İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?”

Adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade eden acılı baba Veli Keman, “Bir kişi insanlara çarpıp öldürüp 24 saat geçmeden serbest bırakılıyorsa demek ki biz bu ülkede yaşamayalım. Bir insanın canını almak bu kadar kolaysa birbirine düşman olanlar birbirini arabayla çarpıp öldürsünler. En ufak suçlarda 7-8 yıl içeride yatırıyorlar, 3 tane çocuğu yetim bırakan sürücü 24 saat sonra elini kolunu sallaya sallaya çocuklarının yanına evine gidiyor. Bu adalet mi? Kanun mu bu? Devlet bunların cezasını biz veremiyoruz siz mi verin demek istiyor. Adam öldürdün mü cinayet, peki bunun adı ne? 22 Eylül’de kızıma arkadan çarpan adamın ceza almasını istiyorum. Bir gün yatmadan nasıl serbest bırakılıyor? İnsanın canı bu kadar mı ucuz? Bizim içerimizde ateş varken o dışarıda geziyor. Türkiye’nin adaleti buysa demek ki bu adalet değil. Biz kızıma çarpan adamın hapis cezası almasını istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok. Ölen kişi hakimin, savcının ya da bir milletvekilinin çocuğu olsa böyle bir günde serbest bırakabilirler miydi?” dedi.

GERİYE 3 YETİM KALDI

Ekmek paralarını kazanmak için çıktığı yolda hayatını kaybeden Mercan Ön ise geride 3 yetim bıraktı. Ön çiftinin ocukları 6 aylık Durmuş Ali, 2 yaşındaki Gülizar, 3 yaşındaki Menekşe, öksüz kaldı.

Kaynak: Aydın Ses Gazetesi- Özgür Dedeoluk

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!