Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlili şef Serkan Güzelçoban, Annesinin tarifleriyle dünya şefleri arasında

Denizlili şef Serkan Güzelçoban, Annesinin tarifleriyle dünya şefleri arasında
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım çalışmaları kapsamında 19 ünlü Türk şefini belirledi. Listede bir de Denizlili isim var. Almanya’da yaşayan Serkan Güzelçoban, en ünlü 19 şef arasında yer aldı. Annesinin tarihlerini Almanya’da müşterileriyle buluşturan 36 yaşındaki Güzelçoban, dünyada Michelin yıldızlı 3 Türk şeften birisi.

Dünyaca bilinen ünlü şef Serkan Güzelçoban Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Türkiye’nin ünlü şefleri listesinde yer aldı. Denizli mutfağını Almanya’ya taşıması ile bilinen ve Denizlili annesinden aldığı tarifleri Almanya’da favori haline getiren şef aynı zamanda dünyanın ilk ve tek Michelin yıldızlı engelli restoranının, Handicap'in şefi.

Gastronomi camiasında adından övgüyle söz ettiren Serkan Güzelçoban Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin ünlü şefleri listesine girdi. Televizyon ekranlarının tanınan yüzleri Somer Sivrioğlu, Arda Türkmen, Refika Birgül ve sosyal medya fenomeni haline dönüşen Nusret’in de yer aldığı liste Go Turkey adlı bakanlık sitesinde Türkiye’yi tanıtma amacıyla yapıldı. Şef Güzelçoban için bakanlık sitesinde “Michelin yıldızı kazanan ikinci Türk şef. Almanya’da doğup büyümüş olmasına rağmen ailesi Denizli’den geliyor.” Sözlerine yer verildi.

TAVASLI ANNESİNİN YEMEK TARİFLERİ ALMANYA’DA FAVORİ OLDU

Sitede yer alan 19 aşçının içinde Serkan Güzelçoban’a da yer verildi. Almanya’da doğup büyüyen Serkan Güzelçoban’ın aslen Tavas-Karahisarlı  annesinden aldığı tariflerle kendini ilerletmesiyle bilinirken Almanya’nın Künzelsau şehrinde bulunan Handicap isimli restoranında yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettirmişti.

RESTORANINDA SADECE ENGELİLER ÇALIŞIYOR

Restoranının mutfağından servis çalışanlarına kadar engelli bireylerin yer aldığı Handicap adlı restoranın mutfağında Denizli yöresinin ünlü yemekleri de modern dokunuşlarla yer alıyor. Tarhananın et ürünleriyle servis edildiği Handicap’ta Türkiye’nin özgün yemeklerine de yer veriliyor. Serkan Güzelçoban ayrıca dünyada Michelin yıldızı alan ikinci Türk şef.

“TARHANA EN ÇOK İSTENEN TABAKLARDAN”

Şef Güzelçoban Michelin yıldızını, sık sık yemek tarifleri aldığı Denizlili annesine borçlu olduğunu da sık sık söylüyor. Ünlü Şef Sözcü Gazetesi’ne verdiği röportajında ise restoranını şöyle anlatıyor: Bir gün restorana pek gitmeyen babam geldi. Ben de gerildim çünkü eleştirecek. “Bu tabaklarla ne yapmaya çalışıyorsun oğlum? Nereden geldin, ne yapıyorsun?” gibi bir şeyler söyledi. Sonra düşündüm; Denizli Tavas ilçesi, Karahisar köyünden benim ailem. Annem çok güzel yemek yapar. Kafamı topladım. Özümden bir şeyler yapmaya karar verdim. Türk yemekleriyle tekniği birleştirdim. Annem de inanamıyor ama şu an tarhana çorbası en çok istenen tabaklardan biri…

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!