Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'nin sabıkalı yolları TBMM gündeminde

Denizli'nin sabıkalı yolları TBMM gündeminde
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli'de artan trafik kazalarını ve bu kazalar nedeniyle "sabıkalı yol" olarak adlandırılan bölgeleri Meclis gündemine taşıdı. Arpacı, içişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi ve neden önlem alınmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli’de artan trafik kazalarını ve kazalar nedeniyle “sabıkalı yol” olarak adlandırılan yolları TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arpacı, kazalar karşısında neden önlem alınmadığını sordu. Arpacı, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Denizli'de son zamanlarda trafik kazaları nedeniyle yaralanma ve yaşam kayıplarında artışlar olduğu gözlemlenmektedir. Bu kazaların en büyük etkenlerinden biri olarak, yolların yetersizliği, denetimsizlik ve sinyalizasyon eksiklikleri iddia edilmektedir. Denizli genelinde bazı ilçelerde, halk arasında 'sabıkalı yol, sabıkalı kavşak, ölüm vadisi' gibi nitelendirmelerle adlandırılan yerler bulunmaktadır."

Özellikle Pamukkale ilçesinde Cankurtaran virajında sıkça ölümlü kazaların meydana geldiğini hatırlatan Arpacı, bu yolda bir an önce önlem alınması için çağrıda bulundu. Benzer durumun diğer ilçelerde de olduğunu ifade eden Arpacı, kazaların önlenmesi için İçişleri Bakanı'na şu soruları yöneltti:

1- Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sürekli kazaların meydana gelmesi nedeniyle “sabıkalı yol” olarak anılan Cankurtaran virajında bugüne kadar kaç trafik kazası olmuştur? Meydana gelen kazalarda toplam kaç yaralı ve kaç ölüm vakası yaşanmıştır?

2- Bu yolda önlem alınmamasının nedeni nedir? Bu yolda hız kesici, ışıklandırma veya benzeri önlemler neden alınmamaktadır? Neden yurttaşlarımızın yaralanması veya yaşamını yitirmesi gözlemlenmektedir?

3- Serinhisar ilçesinde Pınarcık kavşağı da “sabıkalı kavşak” olarak nitelenmektedir. Bu kavşakta sıklıkla kazalar meydana gelmektedir. Bu kavşakta bugüne kadar kaç yaralı ve kaç ölümlü kaza yaşanmıştır? Bu kazalarda kaç yurttaşımız yaralı kurtulmuş, kaçı yaşamını yitirmiştir?

4- Tavas ilçesi girişinde de benzer bir durum söz konusudur. Burada da birçok kaza meydana gelmektedir. Burada sıkça kaza yaşanan bu yerde neden önlem alınmamaktadır? Burada kaç yaralı ve kaç ölümlü kaza yaşanmıştır?

5- Denizli ilinde trafik polisi sayısı nedir? Kişi başına düşen trafik polisi sayısı nedir? Bu sayı diğer illere göre nasıldır? Eksiklik var mıdır?

6- Denizli ilinde trafik polisleri tarafından ne sıklıkta denetimler yapılmaktadır? Bu denetimlerde uygulanan ceza-i yaptırımların sayısı nedir? Konularına göre dağılımı nasıldır?

7- Denizli ilinde trafik lambası eksikliği nedeniyle kaza yaşanan yerler neresidir? Bu noktalara trafik lambaları ne zaman yapılacaktır?

8- Denizli ilinde yol kaynaklı eğim, çukur vb. nedenlerle meydana gelen kaza sayısı ve yerleri neresidir? Bu yerler için neden önlem alınmamaktadır?”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!