Denizli
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Depremde hayatını kaybeden Şeyma öğretmene büyük vefa

Depremde hayatını kaybeden Şeyma öğretmene büyük vefa
Kahramanmaraş merkezli depremde görev yaptığı Hatay’da hayatını kaybeden Çivrilli öğretmen Şeyma İyiol’un adı okuduğu köy okulunda yaşatılacak. İyiol’un adı Özdemirci İlkokulu anasınıfına verildi.

Görev yaptığı Hatay’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Özdemircili öğretmen Şeyma İyiol adına eğitim gördüğü okulda ana sınıfı yapıldı. İlkokul öğretmeni Aydın Özcan ve kız kardeşinin öncülük ettiği kampanya ile yenilenen ana sınıfına Şeyma İyiol’un adı verildi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Okulda düzenlenen törende kardeşini anlatırken konuşmakta zorlanan ve göz yaşlarına hakim olamayan Ceylan İyiol’un konuşması ailesi ve açılışa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Aile adına konuşan abla Ceylan İyiol, kardeşini elleriyle Hatay’a götürdüğünü ve iki gün sonra cenazesini almaya gittiğini belirterek “ailecek acıların en büyüğünü yaşadık. İlk zamanlar anlamlandıramıyorduk ama bugün baktığımızda hala enkaz altından çıkan cenazeler var. Çok şükür kardeşimi bulduk çıkardık ve köyümüze defnettik” dedi.

KARDEŞİMİN İSMİ BURADA YAŞATILACAK

Konuşmasının sonunda kardeşinin adının okulda yaşatılmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Ceylan İyiol, “Allah bu acıyı yaşayan herkese sabır versin. Kardeşimin adı kendi okuduğu okulda yaşatılacak bundan dolayı mutluyum. Burada açtığımız Anasınıfının yapımına emeği geçen herkese ailem adına teşekkür ederim” dedi.

YENİ ŞEYMALAR YETİŞECEK

Şeyma İyiol’un ilkokul öğretmeni ve anasınıfının yapımında büyük emek sahibi öğretmeni Aydın Özcan, açılan anasınıfında yeni Şeyma’lar yetişeceğini belirterek, “Şeyma kızımız çok başarılı ve azimli bir öğrencimizdi. Onun adına açtığımız anasınıfında nice Şeymalar yetişecek. Unutmamak için yeni Şeymalar yetişsin diye bu anasınıfını açtık, hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ana sınıfının yapımı ve tadilatında emeği geçen Şeyma İyiol’un ilkokul öğretmeni Aydın Özcan ve ablası Ceylan İyiol’a teşekkür plaketi verildi. Tören anasınıfının kurdelesinin kesilmesiyle devam ederken Şeyma İyiol’un annesi Emine İyiol tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene Denizli Cumhuriyet Başsavcı vekili, Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, İş insanı Ali Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Asım Kayacı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ali Çolak, Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, İyiol ailesi, köy sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Depremde hayatını kaybeden Şeyma öğretmene büyük vefa

Depremde hayatını kaybeden Şeyma öğretmene büyük vefa

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!