Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Doğal Güzellikleriyle Öne Çıkan Erikli'de Gezilecek Yerler

Doğal Güzellikleriyle Öne Çıkan Erikli'de Gezilecek Yerler

Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı olan Erikli beldesi, hala köy havası taşıyan nadir güzelliklerden bir tanesi. Henüz az keşfedilmiş olan bu yer Marmara bölgesinde doğal kalmış olması ile ön plana çıkıyor. Altın sarısı kumsala sahip plajı bulunan Erikli, daha pek çok gezilecek yere ev sahipliği yapıyor. Erikli’de plajın etrafında yürüyüş yapabilir, tertemiz denizinde yüzmenin keyfine varabilir veya su sporları yapabilirsiniz. Aynı zamanda Erikli Tuzla Gölü’nü ziyaret edebilir, Erikli’ye yakın farklı güzellikteki köylerin doğallığını da keşfedebilirsiniz. Ayrıca Gökçeada’nın karşısında yer alan bu beldede Gökçeada’yı da kapsayan bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

https://cdn.pixabay.com/photo/2020/01/30/14/28/edirne-4805569_960_720.jpg

Erikli'de Ne Yenir?

Tertemiz havası ve suyunun etkisi midir bilinmez ancak Erikli mutfağının kendine özgü oldukça lezzetli yemekleri bulunuyor. Denediğinizde pişmanlık duymayacağınız ve tatlarını hafızanızdan silemeyeceğiniz Erikli yemekleri keşfedilmeyi bekliyor. Erikli mutfağını keşfetmeye bölgenin kendine özgü kahvaltısından başlayabilirsiniz. Yörenin kendi ürünleri ile hazırlanan zengin ve doğal köy kahvaltısı çoğu yerde bulamayacağınız türden. Burada bir kültür haline gelen lokma da Erikli ile bütünleşen önemli lezzetler arasında yer alıyor. Lokmayı Erikli sokaklarında bulunan seyyar satıcılardan satın alarak kolayca deneyebilirsiniz. Mutfağın önemli bir kısmını oluşturan balık ve diğer su ürünlerini de Erikli restoranlarında deneyebileceğiniz yörenin eşsiz yemeklerine örnek oluşturuyor.

 

Erikli'de Konaklama

Köy havası taşıyan Erikli beldesi pek çok doğal güzelliğe sahip olması ve İstanbul’a yakınlığı gibi çeşitli özellikleri bakımından sıkça tercih edilen bir tatil destinasyonu. Bol oksijene sahip yörede tatil yapmak ve konaklamak pek çok açıdan iyi hissettiren bir etki yaratıyor. Bu noktada burada tatil yapmak istediğinizde konaklayabileceğiniz birbirinden iyi konaklama seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler arasında genelini yerel halkın işlettiği samimi küçük pansiyonlar ve konforlu hissedeceğiniz Erikli otel seçenekleri ön plana çıkıyor. Tatiliniz boyunca misafirperver bir şekilde ağırlanacağınız Erikli pansiyonları tatilde evinizin rahatlığını hissetmenizi mümkün kılıyor. Siz de konum, fiyat ve sunduğu hizmetler bakımından bir değerlendirme yapmanın ardından Erikli’de dilediğiniz konaklama türünü seçebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!