Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Dünya İkincisi Denizlili Damla Su Denizliye Döndü Şampiyonluk Sözü Verdi

Dünya İkincisi Denizlili Damla Su Denizliye Döndü Şampiyonluk Sözü Verdi
Denizlili Milli Sporcu, Karete Dünya Şampiyonası 2.si Damla Su Türemen, düzenlenen basın toplantısında hedefinin birincilik olduğuna ancak başaramadığını söyleyerek, bir dahaki şampiyonada Dünya Şampiyonluğu ve altın madalya sözü verdi.

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Dünya Şampiyonası’nda Dünya 2.si olan milli sporcumuz Damla Su Türemen bugün Denizli’ye döndü. Denizli’ye büyük bir gurur yaşatan sporcumuz Damla’yı, Denizlililer Sevindik’te karşılayarak araç konvoyu oluşturdu.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Hayta Toplantı Salonu’nda Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve ailesiyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Damla’ya antrenörü, TEV Anadolu Lisesi’nden arkadaşları ve öğretmenleri de yalnız bırakmadı.

Damla duygularını anlatırken, hedefinin dünya şampiyonu olmak olduğu, 2.olduğu için üzüldüğünü söyleyerek, “7 yaşında arkadaşla birlikte başladık. 9 yıldır karate yapıyorum. Şili’deki şampiyona için milli takımda yer alan arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze katıp antrenörlerimizle birlikte çalıştık. Günde 3-4 antreman yapıyorduk. Uzun bir çalışma süreci geçirdik. Şampiyonaya gittiğimizde hepimiz çok heyecanlıydık.  Göğsümüzde ay-yıldızı taşımak çok büyük onur aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Benim hedefim bu değildi, 2 altın kazanmak için söz vermiştim. Sözüm halen geçerli ben bir gün Denizli’ye dünya şampiyonu olarak, altın madalya ile geleceğim. Dünya ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettim bu da çok güzel. Sevinemedim, daha çok üzüldüm ikinci olduğum için. Yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Orada kürsüye çıktığımda Bayramızı görmek, Türkiye’nin arkamda olduğunu bilmek çok güzel. Askerlerimize de selam gönderdim umarım selamımı almışlardır. Yanımda olan aileme, hocalarıma, arkadaşlarıma beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki sefere Altın madalya ile Denizli’ye geleceğim” diye konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Damla Su’yu tebrik ederek, “Damla Su bizi ziyarete geldiğinde madalya sözü vermişti. Sözünü tuttu, hatta 2 madalya ile geldi. Avrupa Şampiyonu var oradan altın madalya ile döneceğine inanıyoruz. Damla bize her mindere çıktığımda arkamda Türkiye’nin olduğunu düşünüyorum dedi. Türk Milleti, bayrağına sahip çıkan gençler yetiştiriyor. Damla Su’nun açtığı yoldan başka gençlerimizde gidecektir. Biz başta ailesine, okuluna, öğretmenlerine ve okul arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Çok mutlu olduk. Olimpiyatlarda geçmişe baktığımızda güreşte iki önemli isim Hasan Güngör ve Bayram Şit’in altın madalyası var. Şimdi güreşin dışındaki spor dallarında da yetişen sporcularımız var. Daha çok var ama 2024 Olimpiyatlarında Damla Su’nun başarılı olacağına inanıyorum. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Damla Su’nun annesi Seher ve babası Resul Türemen de kızlarıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!