Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Efsane klasik araçlar

Efsane klasik araçlar

Zaman ilerledikçe teknolojide her geçen gün daha büyük ilerlemeler ile karşılaşıyoruz. Bu ilerlemeler elbette ulaştırma teknolojisinde de ufkumuzu açıyor.

 

Geçmişte bir arabada olmasını hayal bile edemediğimiz pek çok teknoloji bugünün araçlarında yer alıyor. Buna en büyük örneği ise geçmişte fosil yakıtlara bağımlı olan araçların bugün fosil yakıtlara nazaran üretimi çok daha ucuz olan bir enerji çeşidi ile hareketinin sağlanmış olması gösterilebilir. Evet, elektrikli arabalar artık fosil yakıtlar ile çalışan arabalar kadar efektif bir şekilde kullanılabiliyor.

 

Bununla birlikte bir arabanın son teknoloji ile birlikte pek çok farklı sistemi de bulunuyor. Bunlar otomatik park sistemi, şerit takip sistemi, kaza önleme sistemleri gibi farklı sistemler.

 

Tüm bunların yanı sıra artık sürücüsüz arabaların da denemeleri başlamış durumda. Bu denemeler, yakın bir gelecekte sürücüsüz ve hatta uçan arabalar ile karşılaşmamızı hiç de şaşırtıcı kılmaz.

 

Ancak bütün bunlara rağmen eskilerin tadından vazgeçemeyen ve klasikleri ömrü boyunca takip eden büyük bir klasik araba meraklısı kitle de mevcut. Açıkçası bu kitlenin sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu da belirtelim.

 

Klasik araba meraklıları için bir saygı duruşunda bulunmak istedik. Hadi uzatmadan başlayalım isterseniz.

 

Bu arada klasik arabalar ile ilgili önerileri için Türkiye’nin yeni fenomen sosyal medya platformu Erkekler Soruyor’un editör ekibi ve kıymetli üyelerine de teşekkür ederiz. Daha fazla araç içeriği için de https://www.erkeklersoruyor.com/garaj adresini takip edebilirsiniz.

 

GWA Ferrari 340

GWA Ferrari 340

İlk olarak 1950 yılında üretilen bu araç tam bir klasik. 2 kapılı cabrio tipte bir araç olan GWA Ferrari 340, 4102 cc hacimli ve 223 ps güç üreten benzinli bir motora sahiptir. Arkadan çekiş özelliği gösteren bu aracın tüm dünyada hala tutkunları mevcut.

 

Ford MustangShelby GT – 500

Ford MustangShelby GT – 500

2000 yılında vizyona giren ve döneminin en iyi araba filmlerinden biri olan 60 saniye ile hatırlayacağınız Ford MustangShelby GT – 500, çıktığı zamanın en iyi arabalarından biriydi.

 

7 litre hacimli ve tam performansta 355 beygir gücü üreten çok güçlü bir makine.

 

Elbette eski bir motor teknolojisi olması sebebiyle yüksek yakıt tüketimi sunan bir araç. Ancak yine de kontrolden çıkmış bir şekilde yolları aşındırmak isteyenler için tam bir klasik.

 

CadillacEldorado

CadillacEldorado

Tipiyle tam bir nostalji rüzgârı estiren bir araç CadillacEldorado. Elbette klasik denildiğinde akıllara gelen markalardan belki de ilki Cadillac.

 

Muhteşem bir tasarıma sahip olan otomobilin ağırbaşlı ve havalı duruşu onu adeta bir efsane haline getiriyor. İlk olarak 1953 yılında üretilerek piyasaya sürülen bu aracın üretimi şaşırtıcı bir şekilde 2002 yılına kadar sürmüştür. Ancak klasik otomobil tutkunları şaşırtıcı olmayacak bir şekilde bu otomobilin 1953 modelini favorileri olarak gösteriyorlar.

 

ChevroletCamaro

CadillacEldorado

En havalıları klasik tutkunları için 70 öncesi üretilmiş olan ChevroletCamaro SS modelleri tam olarak klasik sayılmaz. Nitekim hala üretilen bu araçların elbette burada yer almasının sebebi klasik modellerinin üretildiği dönemde kopardığı fırtınadır.

 

Spor otomobil denildiğinde çoğumuzun aklına çocukluğumuzdan beri ChevroletCamaro SS modelleri belirmektedir.

 

Klasik tutkunlarının nirvanası sayılabilecek bu arabayla klasiklere yaptığımız saygı duruşunu sonlandırmak istedik.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!