Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Eğitim İş Denizli’de şube sayısı 2’ye çıktı

Eğitim İş Denizli’de şube sayısı 2’ye çıktı
Denizli’de üye sayısı 4 binin üzerine çıkan Eğitim İş, şube sayısını ikiye çıkardı. 1 No’lu Şube Başkanı Zeki Erol olurken, 2 No’lu Şube Başkanı ise Namık Kemal Aydoğan oldu. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, şubelerin kuruluş belgelerini başkanlara teslim etti.

Denizli’de üye sayısı 4 binin üzerine çıkan Eğitim İş, şube sayısını ikiye çıkardı. Yeni kurulan iki şubenin yönetim kurulu üyeleri de belli oldu. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, şubelerin kuruluş belgelerini başkanlara teslim etti. Başkan Özbay, “Bugün gözbebeğimiz Eğitim-iş sendikamız için Denizli’de gurur ve mutluluk günü. Üye sayısı 4.000’in üzerine çıkan Eğitim-iş, alanda daha çok yer alabilmek ve eylemliliğini artırabilmek için 2. şubeyi kurarak gücünü büyütmüş, etkisini artırmıştır. Eğitim-iş kuruluş ilkeleriyle emekçilerin ve işgörenlerin sesi olacaktır. “Söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü bir sendika” diye yola çıkmıştık ve bu sözün hakkını vermeye devam edeceğiz. Sendikamızın hiçbir siyasi parti ve örgüt ile bağlantısı olmaması durumunu -yani özerkliğini- her zaman koruyacağız. Gerçek ve tam bağımsız sendikacılık ilkesiyle hareket eden Eğitim-İş gücünü siyasi çevrelerden değil, ona güvenip omuz veren üyelerinden; dostlarından alır. Üyesi yoksul, yöneticisi zengin bir sendika olmadık; olmayacağız. Yöneticilerimiz her zaman kamuda görev yaptığında aldığı maaşı ve meslekteki ödeneklerini almaya devam edecek. Büyüdük diye rotamız da söylemimiz de değişmeyecek. Bu çınarın kökleri TÖS’e, Köy Enstitüleri’ne, TÖB-DER’e; yaprakları ise geleceğe uzanmaktadır ve hep öyle olacak! Geçmişin tecrübesiyle bugünün gerçekliğini birleştirmeye ve sendikacılığın yüz akı olmaya devam edeceğiz! Cumhuriyet’in ve devrimlerinin savunucusu olmaya, Başöğretmenimizin izinden gitmeye devam edeceğiz! Eğitim-İş; her zaman bir demokrasi kalesi olan, üyelerini asla birbirinden ayırmayan ve örgütün iradesinin yönetime her zaman sirayet ettiği bir sendika olmuştur; bundan sonra da öyle olacak. Öğrencilerimiz ülkenin geleceği ve bizlere Başöğretmenimizin emanetidir; onların haklarını savunup eğitimin sorunlarına ışık tutarak, çözüm üretmeye devam edeceğiz!

Kısa sürede elbirliğiyle yarattığımız bu başarıyı daha da büyük mutluluklara taşımak için birlikte mücadele edecek olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Eğitim-iş Denizli Şubeleri olarak bu bozuk düzene ses yükseltmeye, bu adaletsiz düzene dur demeye devam edeceğiz. Yaşasın onurlu mücadelemiz” dedi.

Şubelerin yönetim kurulları ve görev dağılımları şu şekilde oluştu:

1 No’lu Şube Yönetim Kurulu

Zeki EROL: Şube Başkanı

Recep AKIN: Şube Sekreteri

Ali YILANCI: Şube Mali Sekreteri

Tugay AKYAR: Şube Örgütlenme Sekreteri

Hikmet BERBER: Şube Özlük Hukuk TİS Sek.

Ayşegül SARI: Şube Eğitim Sekreteri

İlker ZENGİN: Şube Basın Yayın Sekreteri

 

2 No’lu Şube Yönetim Kurulu

Namık Kemal AYDOĞAN: Şube Başkanı

Özcan DEMİR: Şube Sekreteri

Mahmut ÜNAL: Şube Mali Sekreteri

Erdener EVİN: Şube Örgütlenme Sekreteri

Fatma BAŞARAN SARI: Şube Özlük Hukuk TİS Sek.

İrfan KURTULMUŞ: Şube Eğitim Sekreteri

Tahir ÇETİN: Şube Basın Yayın Sekreteri

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!