Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Eğitim İş, ‘Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesi taşınmalıdır!’

Eğitim İş, ‘Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesi taşınmalıdır!’
Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, sağlık meslek liselerinin eğitim gören öğrencilerin staj için bir sağlık kuruluşu ya da hastane yakınında olması gerekirken Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesinin bu kriteri taşımadığına dikkat çekti. Aydoğan, bu okulun derhal taşınması gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Denizli Sağlık Kolejinin devamı olan Irlıganlı Sağlık Meslek Lisesi diğer adıyla Pamukkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin taşınması talep ediliyor. Kökü 1960lı yıllara dayanan lise, 2008-2009 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında Pamukkale ilçesi Irlıganlı Mahallesi’nde bulunan yeni binasına taşındı. 310 öğrencinin eğitim gördüğü okulun gerek şehre gerekse sağlık kuruşlarına uzak olmasına dikkat çeken Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, lisenin taşınması gerektiğini açıkladı.

KURULUŞ AMACINA AYKIRI

Yazılı bir açıklama yapan Aydoğan, “Pamukkale İlçemize bağlı Irlıganlı Kasabasında yer alan Sağlık Meslek Lisesi (Pamukkale MTAL) kuruluş amaçlarına aykırı olarak yıllardır bu mahallemizde eğitim öğretime devam etmektedir. Sağlık Meslek Liseleri, eğitim gören öğrencilerin uygulama eğitimleri (staj) için bir sağlık kuruluşu ya da hastane yakınında olması gerekmektedir. Ancak bu okulun bulunduğu mahallede bir sağlık kuruluşu ya da bir hastane bulunmamaktadır.

YÜZDE 97’Sİ TAŞIMALI EĞİTİMLE GİDİP GELİYOR

Sağlık Meslek Liseleri insan sağlığına yatırım yapılan, bu yönüyle eğitimlerin önemli olduğu hassas bir okuldur. Zekanın yanında el becerileri de bu okulun eğitim hedefleri için önemlidir. Öğrencilerinin akademik yönü kadar ilgileri ve sağlık alanına yatkınlığı ön plana çıkmaktadır. Yani eğitimde hatayı affetmeyecek bir okul türüdür Sağlık Meslek Liseleri. Yani bu okullara yetenekli ve başarılı öğrencilerimizin kayıt olması, okulun hedefleri doğrultusunda gençlerimizin eğitim görmesi esastır. Sağlık Meslek Liselerinin hastanelere uzak yerleşkelerde olması bu okullara ilgiyi azaltmakta, akademik başarısı yüksek öğrencilerin bu okulu tercih etmesini zorlaştırmaktadır. Irlıganlı Mahallesindeki bu okulun öğrencilerinin yüzde 97’si Denizli’den taşımayla gidip gelmektedir. Öğretmenlerinin tamamı Denizli’den gidip gelmektedir. Okulun yöneticileri Denizli’de oturmaktadır. Yıllardır bu gerçek hiç değişmemiştir.

VALİLİĞE GEREKLİ BAŞVURU YAPILDI

Öğrenci, öğretmen, idareci yıllardır gidip gelirken, bu okulun Irlıganlı Mahallesinde olmasını gerektirecek hiçbir somut gereklilik bulunmamaktadır. Bu kadar ekonomik gider, bu ülkenin ekonomik kaybı değil midir? Bu kadar insanın gereksiz yere trafik riski altında kalması bir zulüm değil midir? Yetkililerimizi ivedilikle bu okulu taşıyıp, bir sağlık kurumu yakınına aktarımını sağlamalarını istiyoruz.  Bu konuda Denizli Valiliğine de resmi başvurumuzu yaparak, konu hakkında Sayın valimizi bilgilendirdik. Eğitim-iş olarak bu sorunun takipçisiyiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!