Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Engelli Gencin Öğretmenlik Hayali Gerçek oldu

Engelli Gencin Öğretmenlik Hayali Gerçek oldu
Denizli'nin Çivril ilçesinde, el ve ayaklarını kısıtlı kullanabilen 29 yaşındaki Saliha Karaduman'ın öğretmenlik hayali, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut'un destekleriyle gerçek oldu.

Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Saliha Karaduman, el ve ayaklarını kısıtlı kullanabilen bir genç kızdı. Ancak, hayalleri Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut'un destekleriyle gerçek oldu. Irgıllı mahallesinde yaşayan Saliha, polinöropati hastalığı nedeniyle el ve ayak bileklerindeki kaslarını kullanamıyordu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ailesinin yanına dönen genç kız, odasında kıyafet tasarımları yaparak zaman geçiriyordu.

 Engelli Gencin Öğretmenlik Hayali Gerçek oldu

Saliha, sosyal hayata katılmak ve resim yeteneğini öğrencilere aktarmak isteğini dile getirmişti. Ancak, kendi başına yürüyemediği için dışarı çıkamıyor ve resim konusundaki yeteneğini paylaşamıyordu. Bu durumu öğrenen Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Saliha'nın formasyon eğitimini almasını sağladıktan sonra yaşadığı mahallede öğrencilere resim kursu açılması için öncülük etti.

 Engelli Gencin Öğretmenlik Hayali Gerçek oldu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Irgıllı İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören yaklaşık 20 öğrenci için resim kursu başlatıldı. Saliha Karaduman'ın isteğine kayıtsız kalmayan Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, engelli genç kızın hayalini gerçekleştirerek öğrencilere resim yeteneklerini geliştirme fırsatı sunmuş oldu.

 Engelli Gencin Öğretmenlik Hayali Gerçek oldu

Kursta Saliha Karaduman’ı ziyaret eden Kaymakam Hasan Akbulut, kurs ve öğrenciler hakkında eğitmen Saliha Karaduman’dan bilgi aldı. Kaymakam Hasan Akbulut resim kursuna katılan öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre derse iştirak etti.
 Engelli Gencin Öğretmenlik Hayali Gerçek oldu

Kursta eğitim vermekten ve hayaline kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Saliha Karaduman, kursun açılmasında verdiği destekten dolayı kaymakam Hasan Akbulut ve idarecilere teşekkür ederek “üniversite eğitimimden sonra en çok yapmak istediğim şeyi yapmam için destek olan, imkan sağlayan başta kaymakamımız olmak üzere tüm idarecilerimize teşekkür ederim. Kurs sayesinde hem kendimi geliştirip hem de yetenekli öğrencilerin yolunu açmaya çalışacağım” dedi.

Kaymakam Hasan Akbulut’un Irgıllı ziyaretinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan ile şube müdürleri de hazır bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!