Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hazır Ofis Yasal Mı? Hazır Ofis Avantajları

Hazır Ofis Yasal Mı? Hazır Ofis Avantajları

Günümüzün en popüler işletme çözümlerinden biri olan hazır ofis hizmetleri, avantajları ve kullanışlılığı ile bugün girişimcilerden global firmalara kadar oldukça büyük ve geniş bir kitle tarafından kullanılıyor. Hazır ofis çözümleri ile ilk kez tanışan kişiler, genellikle “hazır ofis yasal mı?” gibi soruları merak ediyor.

Bu sorunun cevabını aslında içeriğin hemen başlangıcında vermiş olsak dahi daha da derine ineceğiz ve “hazır ofis yasal mı?” sorusunu yanıtlayacağız. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek bu konudaki sorularınıza yanıt bulabilir ve ayrıca hazır ofis çözümlerinin sizlere ne gibi avantajlar sağlayacağını da görüntüleyebilirsiniz.

Hazır Ofis Nedir?

Hazır ofis, çeşitli sağlayıcılar tarafından önceden tasarlanarak kullanıcılara sunulan kapalı alan ofis çözümleridir. Hazır ofis çeşitleri ve hazır ofislerin sahip olduğu özellikler sağlayıcıdan sağlayıcıya değişiyor olsa da çoğu zaman hepsinin temel ortak noktaları bulunur.

Hazır ofis çözümlerinde çoğu zaman çalışanlar için ortak bir çalışma alanı bulunur. Sağlayıcıdan sağlayıcıya değişiyor olsa da genellikle bu çalışma alanları 1 ile 6 kişilik kapasiteye sahiptir.

Hazır ofisler, işletmelerin ofis maliyetlerini düşürür ve ayrıca işletmelerin daha hızlı aksiyonlar alabilmesine olanak sağlar. İşletmesini farklı bir lokasyona taşımak isteyen kişiler, temsilcilik açmak isteyen global firmalar ve işletmesini ilk kez hayata geçirecek kişiler günümüzde standart ofisler yerine hazır ofis çözümlerini tercih eder.

Hazır Ofis Yasal Mı?

Son dönemlerde hazır ofis çözümlerinin kullanıcılarının artmasıyla birlikte bu çözüm çok daha fazla bilinmeye ve daha fazla insan tarafından araştırılmaya başlandı. Bununla birlikte, “hazır ofis yasal mı?” gibi sorular da bir hayli sorulmaya başladı.

Türk Ticaret Kanunu’na göre ticari işlemde bulunan şahıslar ya da şirketler, fiziksel bir adrese sahip olmalıdır. Yani şirket kurmak için öncelikle bir fiziksel adrese ihtiyacınız vardır. Bu kanunda belirtilen “fiziksel adres” tanımında çok fazla detay ya da koşul yoktur. Bu durumda fiziksel adresiniz bir iş yeri, bir ev, bir hazır ofis ya da bir sanal ofis olabilir. Vergi dairesi ve maliye için önemli olan tek nokta; tebligat yapılacak bir adresin bulunmasıdır.

Yani anlaşılacağı üzere hazır ofis çözümleri yasaldır, yasalar seviyesinde hiçbir engel ya da sorun ile karşılaşılmamaktadır.

Hazır Ofis Avantajları

Hazır ofislerin ilk maliyeti azaltmaktan, kaliteli bir çalışma ortamına sahip olmaya kadar pek çok avantajı bulunur. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek hazır ofis çözümlerinden faydalandığınızda ne gibi avantajlara sahip olabileceğinizi görüntüleyebilirsiniz:

  • İlk Maliyet Avantajı: İşletmesi için bir iş yeri ya da ofis açmak isteyen kişilerin göz önünde bulundurması gereken pek çok “ilk maliyet” bulunur. Emlakçı bedeli, kira depozitosu, ofis mobilyaları, tarayıcı ve yazıcı benzeri teknolojik ofis gereçleri ve sekreter gibi personel giderleri bu maliyetin içerisindedir. Hazır ofis çözümlerinde bu kalemlerin hiçbirisini düşünmenize gerek kalmaz. Yapmanız gereken yalnızca sağlayıcınız tarafından belirlenen aylık ücreti ödemektir.
  • Prestijli Bina ve Merkezi Konum: Hazır ofis çözümlerinin diğer bir tercih edilme nedeni de çoğunlukla büyük şehirlerin merkezi konumlarında yer almaları ve lüks plazalarda bulunmalarıdır.
  • Ofis Servisleri: Hazır ofis çözümlerinden yararlandığınız taktirde sekreterler işletmenize gelen telefonları yanıtlar, bina temsilcileri ise işletmenize gelen kargo ve evrakları teslim alırlar. Yani herhangi bir ücret ödemeden ofis personeli hizmetine sahip olabilirsiniz.
  • Lüks ve Nezih Bir Çalışma Ortamı: Hazır ofis çözümleri çoğunlukla birinci sınıf kalitede ofis mobilyaları ve malzemeleri ile donatılır. Yani hazır ofis hizmetlerinden faydalandığınız taktirde yalnızca ofis mobilyalarının maliyetinden kurtulmakla kalmaz; ayrıca en kullanışlı ve konforlu mobilyalara erişim sahibi olursunuz.
  • Ek Hizmetler: Hazır ofis çözümlerinden faydalandığınızda yalnızca ortak çalışma alanına değil;aynı zamanda mutfak ve tarayıcı / baskı odası gibi oldukça kritik noktalara da erişim sahibi olursunuz. Her ne kadar sağlayıcıdan sağlayıcıya değişiyor olsa da mutfaklarda genellikle kahve makinaları, buz dolapları, ofislere özel kilitli dolaplar ve hazır yiyecek otomatları bulunur.

 

Görüldüğü üzere hazır ofis avantajları bir hayli fazladır ve hazır ofis kullanımı Türkiye Cumhuriyeti yasaları nezdinde yasaldır. Sizler de çağa uygun bir ofis çözümüyle tanışmak istiyorsanız, hazır ofis çözümlerine göz atabilir ve kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!