Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İngiltere Turistik Vize Başvurusu Yapma

İngiltere Turistik Vize Başvurusu Yapma

İngiltere turistik vize başvuru süreci, Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik web sitesinde bir Birleşik Krallık vizesi başvuru formunun doldurulmasını ve bir Birleşik Krallık Vize Başvuru Merkezinden randevu alınmasını içerir. Vize başvurusu tamamlanmadan İngiltere vize randevusu alınamaz ayrıca randevusuz İngiltere vize başvuruları kabul edilmez. Başvuru tamamlandıktan ve ödeme yapıldıktan sonra İngiltere vize başvuru formuna girilen bilgiler değiştirilemez. Bu nedenle başvuru formunda girilen bilgilerin doğruluğundan emin olunmalıdır.

İngiltere turistik vize başvurunuzda doldurduğunuz bilgiler ile randevu gününüzde ibraz ettiğiniz belgeler birbirini destekler nitelikte olmalıdır. Randevu gününüzde Birleşik Krallık Vize Başvuru Merkezinde şahsen görünmelisiniz. Birleşik Krallık vizesi için başvuran adaylar randevu gününde Vize Başvuru Merkezinde hazır bulunmalıdır. İngiltere vize başvurunuzu tamamlayıp İngiltere Konsolosluğu'na teslim edebilmeniz için başvurunuz sırasında fotoğrafınız çekilecek, parmak iziniz alınacak ve biyometrik verileriniz kaydedilecektir. Daha önce Birleşik Krallık vizesi almış ve Birleşik Krallığa seyahat etmiş olan başvuru sahiplerinin de yeni Birleşik Krallık vize başvuruları için başvuru merkezinde bulunmaları gerekmektedir. Başvurunuzu size en yakın vize merkezi ofisine iletebilirsiniz.

İngiltere'ye seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İngiltere turistik vize için başvurmaları (bakınız: https://www.vizemerkezi.com/ingiltere/ingiltere-vize-islemleri/ingiltere-turist-vizesi) gerekmektedir. Birleşik Krallığa seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, çıkış amacına ve kalış süresine bağlı olarak vize başvurusu sırasında vize işlemlerini tamamlamalıdır. İngiltere turist vizeleri için online vize başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalıdır. Vize başvurunuzdaki bilgiler, dosyanızdaki belgelerle eşleşmelidir. Eksiksiz ve doğru bir vize takip dosyası, güvenli bir vize kararı için gereklidir. Verdiğiniz yanlış veya eksik bilgiler konsolosluk tarafından yanlış kabul edilecek ve başvurunuzun reddedilmesine neden olacaktır. Bu sebeple net ve doğru bilgiler içeren bir İngiltere turistik vizesi başvuru dosyasına ihtiyacınız vardır. Bu gibi bilgileri tecrübelerinden dolayı vize merkezi firması doldurabilmektedir.

İngiltere Turist Vizesi Başvuruları

Adayların elektronik form doldurma işlemini tamamladıktan sonra aynı sistem üzerinden randevu tarihi belirlemeleri gerekmektedir. Randevu tarih ve saatinde ilgili başvuru merkezinde bulunarak evraklarınızı bizzat teslim etmeniz ve biyometrik veri toplama işleminin tamamlandığından emin olmanız gerekmektedir. Tüm bu İngiltere turistik vize başvuru prosedürlerini tamamladıktan sonra, bireyler kanunen vize başvurularının sonucunu 21 iş günü beklemek zorundadır. Bu süre nedeniyle vize kararı olumlu çıkarsa ilgili vize kişinin pasaportuna basılacaktır. Ancak, olumsuz ise, pasaportunuza basılmış bir ret damgasıyla birlikte size kişiselleştirilmiş bir İngilizce ret mektubu gönderilecektir. Bu belge müdüre ret nedenleri hakkında ayrıntılı bilgi verecektir. Başvuruları incelemekten sorumlu tek merci İngiltere Başkonsolosluğu'dur. Vize Merkezi, başvuru kararlarını etkilemez.

Birleşik Krallık turist vizesi başvuru sahipleri, seyahatten üç ay öncesine kadar süreci başlatabilir. Başvurmak için geç kalan veya pasaport işlemlerini uzun süre yapamayacak kadar meşgul olanlar için acil İngiltere Turistik Vize Başvurusu/Ekspres Vize hizmetimiz bulunmaktadır. Öncelikli ve Süper Öncelikli Hizmet olarak adlandırılan Hızlı İngiltere Turistik vize Hizmeti için ek bir ücret ödeyerek işlem süresinden tasarruf edebilirsiniz. Öncelikli Hizmet için işlem süresi 3-5 iş günü, Süper Öncelikli Hizmet için işlem süresi 2 saattir. Ancak, Süper Öncelikli Vize hizmetinin yalnızca İstanbul İl’inden yapılan başvurular için kullanılabileceğini unutmamalısınız.

İngiltere’ye turizm amacıyla seyahat etmek isteyen genel, hususi veya hizmet pasaportuna sahip Türk vatandaşlarının gerekli vize işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Mülakat günü mülakat, yapılması gereken vize işlemlerinden biridir. Temsilcinin randevu gününde hazırlayacağı belgelerle birlikte yetkili vize merkezinde bulunması gerekir. Bu nedenle, her başvuru sahibinin İngiltere turistik vize başvuru sürecine şahsen katılması gerekir. Görüşme sırasında kişilerin dosyaları ve seyahatleri hakkında eksiksiz ve doğru bilgi vermeleri beklenmektedir. Yanlış beyan edilen bilgilerden veya eksik belgelerden kaynaklanan olumsuz bir tespit, başvurunun reddedilmiş olarak bildirilmesine neden olacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!