Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İYİ Parti Ağıralioğlu Denizli’den Erken Seçim Tartışmalarına Cevap Verdi

İYİ Parti Ağıralioğlu Denizli’den Erken Seçim Tartışmalarına Cevap Verdi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Denizli ziyaretinin 2. gününde basın toplantısı düzenledi. Ağıralioğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın açıklamalarının ardından gündeme gelen erken seçim ve AK Parti ile ittifak tartışmalarına açıklık getirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, 24-25 Kasım'da Denizli'deydi. Çeşitli etkinliklere katılan Ağıralioğlu bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve İl Başkanı Hasan Akgün'ün katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili tespitlerde bulunan Ağıralioğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın açıklamalarının ardından gündeme gelen erken seçim ve AK Parti ile ittifak tartışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu erken seçim tartışması hakkında; Türkiye'de bu kadar geçim derdi varken erken seçimi zikretmek millete nezaketsizliktir. Çünkü her seçim popülizmdir, kamu bütçesinin bozulması demektir, seçim kazanmak amacıyla devletin imkanlarını kullanmak demektir. Seçim iktidara bu imkanları sağlar. Ekonomi bu durumdayken seçim yükünü getirmek millete hakarettir. Evlatlarıyla beraber intihar edenlerin hatırasını incitmek demektir. '1400 lira maaşla geçinemiyorum çocuklarım haklarını helal etsin' diye mektup bırakarak intihar eden öğretmen ekonomi kurmaylarının gözünün önünde olmalıdır. Mümkünse arkalarına Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi yerine intihar eden öğretmenimizin resmini assınlar. Assınlar ki sorumluluklarını bilsinler. Onun için erken seçim gündemi millete nezaketsizliktir. ‘dedi.

 

SİYASİ TAHLİL BAŞKA, SEÇİM İSTEMEK BAŞKA

Ağıralioğlu,''Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zorluk yönetim maharetsizliği ile seçim mecburiyeti doğuracaktır’ ‘diyenler vardır. Bunu demek başkadır, seçim istemek başkadır.  İlki bir siyasi tahlildir. Diğeri ise başka birşeydir. Biz bugün bir programa katılıyoruz. Paylaştığımız programın altına o bölgeden yüzlerce hak talebi geliyor. Herkes hakkını istiyor. Biz halinden memnun olan görmüyoruz. Muhalefet olduğumuz için mi? Bilmiyorum. Bu ülkenin zor şartlarda olduğunu kanıttır. Kısacası bizim gündemimizde erken seçim yoktur. Ama seçimden de kaçmayız.''şeklinde konuştu.

 

''BİZ SİYASİ SORUMLULUĞU AYAKTA TUTMAK YERİNE EMANETİ ALMAK NİYETİNDEYİZ''

 

 İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın açıklamalarının ardından oluşan AK Parti ile ittifak tartışmalarına değinen Ağıralioğlu,'' Lütfü Bey'in anlatmak istediği o değildi. Bizim erken seçim gündemimizde olmadığı gibi siyasi bir ittifak da gündemimizde yok. Biz iktidar vizyonu olan bir partiyiz. Bu siyasi ortamda seçimlerde kontrollü bir şekilde bazı illerde müşterek adaylarımız oldu. Biz CHP'nin her yaptığına kefil olmadığımız gibi onlarda bizim her yaptığımızı beğenmek zorunda değildir. Zaten böyle olsa biz CHP'li olurduk ya da onlar İYİ Partili olurdu. Başka ittifaklar konusunda ise, grup başkanvelimizin açıklamalarından cımbızla alınmış ifadelere cevaben bizim AK Parti ile ittifak gündemimiz yoktur. Biz AK Parti'yi memleketin bugünkü içinde bulunduğu darboğazın siyasi maharetsizi olarak görürüz. Biz siyasi sorumluluğu ayakta tutmak yerine emaneti teslim almak niyetindeyiz. ‘dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!