Denizli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İYİ Partili aday kendisini unuttu! Parti yönetimini istifaya davet etti

İYİ Partili aday kendisini unuttu! Parti yönetimini istifaya davet etti
Denizli’de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 800 bin seçmenden 29 bininin oyunu alarak partisinin en düşük oy oranına gerileten İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, sosyal medya üzerinden genel başkan yardımcılarını istifaya davet etti. Öztürk’ün paylaşımına partisinden ‘sen neden istifa etmiyorsun’ yorumlarının geldiği öğrenildi.

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Denizli’de CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu en yakın rakibine yüzde 10 fark atarak yüzde 48 ile seçimi kazandı. 94 seçimlerinden bu yana Denizli’de CHP’nin kazandığı ilk yerel seçim olan 2024 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilen Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise yüzde 4.63 oy alabildi. 800 bin seçmenin bulunduğu Denizli’de sandığa giden yaklaşık 680 bin seçmenden sadece 29 bin 435’inin oyunu alabilen Öztürk, partisinin Denizli’deki en düşük oyunu aldı.

SONUÇTA BAŞARAMADIK

Yerel seçim sonuçlarının ardından Öztürk, X hesabından paylaşım yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Öztürk, “Elbette ki söylenecek çok söz var. En başta kendimizden başlamak lazım. Biz bir mefkûreye inanmış insanlarız. İnanmış insanlar sonuca bakmazlar, bakamazlar. Bizler mücadelemizi yaparız, duruşumuzu gösteririz. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde elimizden geleni yaptık, Sonuçta başaramadık. Bunun irili ufaklı birçok sebebi vardır ancak ana parametre millettir. Ekonomik daralma ile oluşan Tsunami etkisi ile kararını veren Milletimizin, verdiği karara da boynumuz kıldan incedir.

BEN OLSAM HİÇ DURMADAN İSTİFA EDERDİM

Gelelim partimize; İYİ Parti özellikle milliyetçi camiadaki iktidar beklentilerinin yoğunlaştığı bir dönemde kurulmuştu. Sizlere süreci tek tek yazmayacağım,2023 seçimleri sonrasında özeleştirimizi yaptığımızda, CHP’nin paratoneri (HDP ile olan örtülü ilişkilerden) pozisyonuna düştüğümüz vs. sebeplerden seçimlere ayrı girmemiz gerektiği kanaatine vardık, Bu karardan şahsen pişman değilim. Sonuçta yerel seçimlerde başarısız olduk. Genel Başkanımızın aldığı Kurultay kararı ve elini rahatlatmak adına şahsen parti içi bir görevim olsaydı bir dakika düşünmez görevlerimden istifa ederdim. (Özellikle Teşkilat, Yerel Yönetimler, Kadın ve Gençlikten sorumlu olan G.Bşk. Yard.larından da bunu bekliyorum)

ELLERİNDEKİ OYLAR EMANET OYLAR

Gelelim CHP’sine; Öncelikle başarılarını tebrik ederim, Umarım vatandaşa doğrudan hizmet yolunda bu önemli vazifelerinde milletinize hayal kırıklığı yaşatmazlar. 10 ay önceki seçimler için yapmayın-etmeyin ısrarlarımıza rağmen Kemal bey üzerinden seçimlere katılmayı tercih edenler, bu gün zafer nidaları atarken unuttukları bir şey var. Halbuki bizler kendilerine Türkiye’yi yönetmeyi teklif etmiştik. Onlar Belediyelerde kalıp. Çöp toplamayı tercih ettiler. 89 yerel seçimlerindeki SHP başarısı olduğu halde. 91’deki iktidar bir başkası idi. Aldıkları oylar Ak Partisi karşıtı, iktidara ders vermek isteyen emanetçi oylardır, Eninde sonunda yerine dönecektir. (Umarım bu esnada aleni DEM ilişkilerinden kaynaklı pişmanlık duymazlar)” dedi.

Öztürk’ün paylaşımına partisinden ‘sen neden istifa etmiyorsun’ yorumlarının geldiği öğrenildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!