Denizli
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kaza Tutanaklarında Yeni Dönem: Artık Kalem ve Kağıda Gerek Yok

Kaza Tutanaklarında Yeni Dönem: Artık Kalem ve Kağıda Gerek Yok
Trafik kazaları sonrası doldurulan 'kaza tutanağı' için artık kalem ve kağıda ihtiyaç kalmayacak. 'Kaza tutanağı' hizmeti, e-Devlet uygulamasına getirildi. Olası bir kaza durumunda sürücüler, cep telefonları üzerinden e-Devlet uygulamasına girerek işlemlerini yapabilecek.

e-Devlet uygulamasına yapılan yeni güncelleme ile 'kaza tutanağı' hizmeti devreye alındı. Yeni uygulama sayesinde kaza tutanakları için kağıt ve kalemle uğraşmaya gerek kalmayacak.

Anında Sisteme Yansıyacak

Sürücüler, e-Devlet’in iOS ve Android platformlarındaki mobil uygulaması üzerinden kaza tutanağı oluşturabilecek. Uygulama üzerinden oluşturulan kaza tutanakları, anında Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) sistemlerine yansıyacak ve süreç hızlıca başlayacak. Sigorta şirketlerini aramaya gerek kalmadan tüm süreç e-Devlet üzerinden takip edilebilecek.

Ancak sistem şu anda sadece iki aracın karıştığı kazalarda kullanılabiliyor. Zincirleme kazalarda kaza tespit tutanağının kağıt olarak doldurulması gerekiyor.

Aşamalar Şu Şekilde İşliyor:

  1. Arama kısmına 'Kaza Tutanağı' yazılıyor.
  2. 'Yeni Tutanak Oluştur' ya da 'Yeni Tutanağa Dahil Ol' seçeneklerinden biri uygunluk durumuna göre seçiliyor.
  3. Bulunulan konum giriliyor.
  4. Araç bilgileri giriliyor.
  5. Kaza senaryosu hazırlanıyor.
  6. Kazaya ilişkin fotoğraflar ekleniyor.
  7. Trafik sigortası bilgileri giriliyor.
  8. Tutanak tamamlanıp Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderiliyor.

Hem Hızlı Hem de Kırtasiye Yükü Sona Eriyor

Kaza tutanağının e-Devlet Mobil'e gelmesiyle birlikte araçlarda kaza tutanağı bulundurma zorunluluğu da ortadan kalkmış oldu. Çoğu araçta kaza tespit tutanağı bulunmaması çeşitli sorunlara neden oluyordu. Yoldan geçen diğer sürücülerden kaza tespit tutanağı isteniyor, kalem aranıyor ve sonrasında doldurma işlemi uzun sürüyordu. Bu durum trafikte aksamalara yol açıyordu. Telefon üzerinden kısa sürede kazaya ilişkin fotoğraflar çekildikten sonra araçlar uygun bir noktaya alınarak trafik aksatılmadan tutanak hızlıca doldurulabiliyor.

tutanak

Haklı Çıkarsanız Değer Kaybı da Talep Edebilirsiniz

Kazanın TRAMER sonucunda haklı çıkmanız halinde değer kaybı tazminatı talep edebilirsiniz. Kazada kusurlu olan tarafın trafik sigortası şirketini arayarak değer kaybı tazminatı için gerekli evrakların ne olduğunu ve bunların hangi e-posta adresine gönderileceğini sormanız yeterli olacaktır. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra e-posta atıp değer kaybı tazminatınızı alabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!