Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kurbanlık bıçak alırken nelere dikkat edilmeli ustasından püf noktaları!

Kurbanlık bıçak alırken nelere dikkat edilmeli ustasından püf noktaları!
Denizli’de bıçak ustası Halil Aytin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak alırken ve bileyletirken bilinmesi gerekenleri anlattı. Kızı Sena Nur Aytin ile mesaiye erken başlayan Aytin, 'Bıçağı güvendiğiniz ustadan alın. Paslanmaz ve dövme çelikten olduğuna dikkat edin. Bileyletirken mutlaka güvendiğiniz bir ustaya gidin" dedi. 

Denizli’de yaklaşan kurban bayramı öncesi bıçakçılarda mesai erken başladı. Bıçak ustası Halil Aytin kızı Sena Nur Aytin ile mesaiye erken başlayanlardan. Halk Caddesi 739 Sokak üzerinde bulunan Bıçak Atölyesi'nde faaliyet gösteren Aytin, gelen bıçak ve satırları kızıyla birlikte bileyerek kurbana hazır hale getiriyor. Serinhisar'ın bıçağıyla ünlü Yatağan Mahallesinden olan Aytin, bıçak alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, bıçak bileme işleminin özelliklerini anlattı.

ÖNCE USTAYA GÜVEN DUYULMALI

Bıçakçılığın insanlık tarihinden bu yana en önemli sanatlardan birisi olduğuna dikkat çeken Aytin, "İnsanlık var oldukça bıçakçılık da var olmuş. Bıçak yapımında ustalaşmış şehirler oluşmuş. Ülkemizde ise bıçak deyince akla gelen ilk yerlerden birisi Serinhisar'ın Yatağan Mahallesidir. Dünyanın her yerine bıçak üretiyoruz. Kalite çok önemli. Bıçak alırken de ustaya güven çok önemli. Güven duygusu yoksa ticaret yapmak imkansızdır. Bunun yanında herkes bıçak ustası değil ancak paslanmaz çelik olduğuna ve dövme çelikten yapıldığına da dikkat edilmeli. Varsa sertifika istenmeli" dedi.

HERKESE BIÇAK BİLETMEYİN!!!

Bayram öncesi her sokak başında bileycilerin ortaya çıktığına da dikkat çeken Aytin, "Bıçak biletmek almaktan daha zor bir iş. Sıfır bıçak alırsın kullanır geçersin ancak aldığın bıçağı bilene biletmediğin zaman büyük mağduriyet yaşarsın. Şimdi bayram yaklaştı. Her sokak başında bileyciler ortaya çıkıyor. Bıçak biletirken ustalığına ve iş yapış tarzına bakabilirsiniz. Bildiğiniz tanıdığınız ustaya gitmeniz de daha kolay olacaktır. Biz Bıçak Atölyesi olarak hem Halk Caddesi üzerindeki dükkanımızda hem de Tavas'ın Karahisar Mahallesinde iki ekip olarak bayram öncesi vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Yılların tecrübesiyle güvenle ve profesyonel hizmet veriyoruz" diye konuştu. 

BIÇAĞI ALMAK KADAR KULLANIM TARZI DA ÖNEMLİ

Babasına yardım eden ve bıçak ustalığına öğrenmeye çalışan Sena Nur Aytin ise bıçak alımı kadar kullanım tarzının da önemli olduğuna dikkat çekti. Aytin, "Şimdi kaliteli bir bıçak aldın, eğer kullanım tarzın doğru değilse ne kadar kaliteli olsa da sıkıntılar yaşarsın. Bunun da püf noktaları var. Örneğin bıçağı buzlu bir ete ya da yiyeceğe asla sürmeyeceksin. Steril olsun diye bıçağı bulaşık makinesinde yüksek derecede yıkamak da doğru değil. Kullanım sonrası bıçağı temiz bırakmak, bıçağı sert bir cisme vurmamak, bıçağı kullanırken altında kesim tahtası gibi bir malzeme bulundurmak bıçağın ömrünü ve kullanım kolaylığı açısından çok önemlidir" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!