Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Medikal Estetik Prosedürleri Popülerliğini Artırıyor

Medikal Estetik Prosedürleri Popülerliğini Artırıyor

Yaş alma başta olmak üzere birçok etken cildin deformasyonuna ve eski görünümünü kaybetmesine neden olur. Estetik kaygıya neden olan bu tür şikayetlerin giderilmesi için tek alternatif cerrahi prosedürler değildir. Medikal estetik İstanbul ve diğer illerimizde her geçen gün daha çok ilgi görmekte olup non-invasive prosedürlerden oluşur. Herhangi bir cerrahi prosedür olmaması nedeniyle medikal estetik prosedürlerin uygulanmasından sonraki iyileşme süreleri de cerrahi prosedürlere oranla oldukça kısadır. 

 

Medikal estetik prosedürlerin en büyük avantajı uzun bir iyileşme sürecini gerektiren estetik ameliyatlardan farklı bir sürece sahip olmalarıdır. Hastalar medikal estetik prosedürlerin ardından kısa bir süre içerisinde günlük hayatlarına geri dönebilirler. Medikal estetik prosedürler kişinin istekleri doğrultusunda uygulanmakla birlikte diğer tıbbi birimlerle koordineli ve doktor tavsiyesi ile de uygulanabilir.

 

Medikal estetik prosedürlerini estetik ameliyatlardan ayıran diğer bir önemli nokta medikal estetik prosedürlerin çok daha geniş bir yaş aralığına hitap ediyor olmasıdır. Cerrahi bir işlem gerektirmemesinden kaynaklanan bu avantaj sayesinde medikal estetik prosedürler estetik ameliyatların önerilmediği farklı yaş gruplarındaki hastalarda da kişi özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra kullanılabilir. 

Medikal Estetik Prosedürlerinin Geniş Bir Uygulama Alanı Vardır

 

Medikal estetik prosedürleri hangi şikayetlerin giderilmesine yönelik olarak uygulandığına ve uygulanan yöntemlere göre birkaç temel uygulama alanı şeklinde sınıflandırılabilir. Genel estetik uygulamaları, estetik ve plastik cerrahi, zayıflama, yüz dolgusu, saç ekimi, cilt bakımı, mezoterapi İstanbul medikal estetiğin uygulama alanları arasında sayılabilir.

 

Medikal estetik kapsamında bulunan şikayetlere sahip olan hastalar öncelikle bir ön muayeneden geçirilirler. Fiziki muayenenin ardından hasta kan testi, cilt analizi, yağ ve metabolizma testi gibi detaylı tetkiklerden geçirilir. Elde edilen tüm verilerin değerlendirilmesi ile hastanın medikal estetik prosedürlerine uygunluğu konusunda karar verilir. Hastanın genel sağlık durumunda medikal estetik prosedürlerin uygulanmasına aykırı bir durum olmaması ve şikayetinin medikal estetik prosedürler uygulanarak giderilebilecek olması durumunda medikal estetik prosedür gerçekleştirilir.

 

Yüz bölgesine uygulanan medikal estetik prosedürler yüz genelini etkileyecek cerrahi işlemlere başvurulması gerekliliğini ortadan kaldırır. Ağrısız ve ameliyatsız gerçekleştirilen medikal estetik prosedürler sonucunda hasta çok kısa bir süre içerisinde arzu ettiği yeni görünümüne kavuşur. 

 

Medikal estetik uygulamaların başarısındaki en önemli etken alanında uzman ve deneyimli bir hekim tarafından uygulanmalarıdır. Uzman bir hekim tarafından doğru şekilde uygulanan medikal estetik prosedürler hastaların uygulama sonucundaki memnuniyetlerinin üst düzeyde olmasını sağlamaktadır. Uzm. Dr. Şafak Göktaş mezoterapi, lipoliz, PRP, H100 gençlik aşısı, göz altı ışık dolgusu, botoks ve tüm medikal estetik prosedürler konusunda deneyime ve yetkinliğe sahiptir. Siz de Uzm. Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilir ve medikal estetik prosedürlerin yarattığı farka tanıklık edebilirsiniz.

 

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği İle Konforunuzu Artırın

 

Yer çekiminin ve yaş almanın etkisi ile zaman içerisinde ciltte sarkmalar meydana gelir. Son derece doğal kabul edilen bu süreçte göz kapaklarında torbalanmalar, kırışıklıklar, gevşemeler, ciltte bollaşmalar ve renk değişiklikleri de gözlemlenebilir. Bu faktörlerin yanı sıra güneş ışınlarına fazlaca maruz kalınması, hava kirliliği, düzensiz uyku, aşırı sigara ve alkol kullanımı gibi etkenler de cildin yaşlanma süreci üzerinde hızlandırıcı bir rol oynayabilir. 

 

Normalde esnek bir yapıya sahip olan cilt yaş almayla birlikte kademeli olarak elastikiyetini kaybetmeye başlar. Yüz bölgesindeki ciltte meydana gelen elastikiyet kaybı ilk belirtilerini göz kapaklarında verir ve göz kapaklarında fazla deri toplanmaya başlar. Bu nedenle yaşlanmanın ilk belirtilerinin ilk olarak kişinin göz kapaklarında oluştuğu görüşü hakimdir. Yaş almaya bağlı olarak göz kapaklarında ortaya çıkan değişimler sonucunda kişide olduğundan daha yaşlı, donuk ve yorgun bir görünüm meydana gelir. Göz kapaklarında meydana gelen deri bollaşmalarının göz kapağı düşüklüğüne neden olması ve bu durumun bazı kişilerde görmeyi engelleyebilecek boyuta ulaşması riski vardır. Bazı kişilerde göz kapağı düşüklüklerine ek olarak kaşlarda ve alın bölgesinde de düşüklükler görülebilir. Estetik açıdan oluşturduğu kötü görünümün yanı sıra fonksiyonel olarak da tedavi edilmesi gereken bir durumla karşı karşıya kalınabilir.

 

Ameliyatsız göz kapağı estetiği İstanbul ve diğer metropollerimizde son zamanlarda sıkça başvurulan medikal estetik prosedürlerden biridir. Bu prosedürde göz kapaklarındaki deri fazlasının kesi yapılmadan ve iz bırakılmadan uzaklaştırılması sağlanır. Ameliyatsız göz kapağı estetiği tedavisi plazma enerjisi tedavisi ile yapılır. Plazma enerjisi ile çalışan bir cihaz kullanılır. Cildin en üst tabakası olan epidermis buharlaştırılır. Epidermis buharlaştıktan sonra kalan cilt kasıldığı için göz kapaklarındaki fazla derinin ve kırışıklıkların giderilmesi sağlanmış olur. 

 

Ameliyatsız göz kapağı estetiğinin ardından uygulama bölgesinde şişme ve kabuklanma görülebilir. Oluşan ödem en geç 5 gün içerisinde düzelse de bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. İyileşme sürecinde uygulama bölgesi alkol içeren ürünlerle temas ettirilmemeli yalnızca pH 5.5 değerindeki nötr sabunlarla temizlenmelidir. Kabuklanmalar herhangi bir bantla ya da flasterle kapatılmamalı, kabuklar koparılmamalı ve iyileşme sürecinde güneşten koruyucu krem ve fondöten kullanımı aksatılmamalıdır.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!