Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Merkezefendi Belediyesi Basket, Samsunspor'u Uzatma Periyodunda Mağlup Etti

Merkezefendi Belediyesi Basket, Samsunspor'u Uzatma Periyodunda Mağlup Etti
Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında oynanan mücadelede Merkezefendi Belediyesi Basket, evinde konuk ettiği Samsunspor'u uzatma periyodunda 83-74 mağlup etti. Normal süresi 69-69 eşitlikle sona eren maçın uzatma periyodunda üstün performans sergileyen Denizli temsilcisi, 6. galibiyetini elde ederken, Samsunspor ise 3 galibiyetle son sırada kaldı.

Maçın ilk periyodu karşılıklı basketlerle 18-18 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrekte konuk ekip, soyunma odasına 33-36 önde girdi. Üçüncü periyodu ise Merkezefendi Belediyesi Basket, 56-52 üstün tamamladı. Ancak müsabakanın normal süresi 69-69 beraberlikle sona erdi. Uzatma periyodunda daha az hata yapan ev sahibi ekip, karşılaşmayı 83-74 kazanarak galibiyetle ayrıldı.

Merkezefendi Belediyesi Basket ve Samsunspor oyuncularının performansları şu şekilde:

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ BASKET: Muhaymin Mustafa 10, Nate Mason 13, Wright 22, Bleijenbergh 8, Pecarski 2, Berke Aygündüz 9, Oktay Güneş, İsmail Karabilen 2, Roko Badzim 13, Çağatay Özkan, Ragıp Berke Atar 4

SAMSUNSPOR: Kyser 16, Levi 7, Henry 18, Washington 18, Göktuğ Baş 2, Tarık Sezgün, Bora Satır, Mooney 13

Maçın genel skoru: 83-74

Bu sonuçla Merkezefendi Belediyesi Basket, ligdeki galibiyet sayısını 6'ya çıkarırken, Samsunspor ise 3 galibiyetle son sırada yer aldı.

 

"Basketbol çok göze hoş gelmeyebilir demiştim ki öyle de oldu"

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde Reeder Samsunspor karşısında kazanmayı başaran Yukatel Merkezefendi Belediyesi’nde koç Zafer Aktaş maçın ardından konuştu.

Zafer Aktaş şu açıklamaları yaptı:
“Ligde kalmak çok zor ki zaten lig de zor. Stres seviyesi çok yüksekti. Maçın başında da hem Samsun’un hem bizim oynayacağımız basketbol çok göze hoş gelmeyebilir demiştim ki öyle de oldu. Kendi takımım adına konuşursam bugün stres seviyesini yönetemedik. Moses bizi erken yalnız bıraktı ama diğer oyuncular onun eksikliğini kapattı. Bizim için çok değerli bir galibiyet. Bu galibiyeti yardımcılarım Erhan, Sergen ve Musa hocaya yazıyorum çünkü çok iyi hazırlık yaptılar ve maçın içinde de çok iyi iş çıkardılar. Bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza da teşekkür ederim. Daha çok maç var ve bizim için her maç final. Ligde kalmaya ve gemiyi limana yanaştırmaya çalışacağız.”

İkili averajı alamamaları hakkında Zafer Aktaş, “Onu çok kontrol edemiyorsunuz. Maç 8 sayıyken son molamızı kullandık ve güzel hücumla üçlüğü bulup farkı 11’e çıkardık ancak son saniyede Sek Henry sayıyı buldu. İnşallah sene sonunda ikili averajı aramayız başka diyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!