Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Milli Eğitim Bakanının konuşmaları yargıya taşındı! Eğitim İş’ten suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanının konuşmaları yargıya taşındı! Eğitim İş’ten suç duyurusu
Eğitim İş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendikadan yapılan açıklamada bakan tarafından yapılan açıklamaların birer itiraf olduğunun kabul edildiğini, cemaatlerle yapılan protokollerin Laik Devlet ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu konuşma gündem olmaya devam ediyor. Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK'larla, 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza, insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim” ifadelerine yer verdiği konuşmasına Eğitim İş yargıya taşıdı.

Denizli Eğitim İş 1 ve 2 No’lu Şube Başkanları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konuşma içeriğinden de açıkça anlaşılacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığınca tarikat ve cemaatlerle protokol yapıldığı, en az 10 tane mevcut protokol olduğu ve protokol yapılmaya da devam edileceği, bizzat bakan tarafından ikrar edilmiştir.  Söz konusu açıklamalar ve yapılan uygulamaların itirafı ve de yapılmaya devam edileceğine dair ifadeler açıkça suç ikrarıdır.

Bu ifadeler, gerek Anayasa gerekse de 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda "Laik Devlet ilkesinin" gereği olarak laik eğitim sistemi esası adeta yerle bir edildiğinin, bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından tarikat ve cemaatlerin milli eğitim sisteminin bir parçası haline getirildiğinin ve bunlara imtiyaz tanındığının itirafı olarak açıkça meydan okur şekilde ilan edilmiştir. Ülkenin neredeyse en büyük taşra teşkilatı ağına ve de en çok personeline sahip olan Bakanın başında olduğu Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunca kamu kaynağı sarf etmesine karşın tam olarak hangi kamu hizmetini ne gerekçeyle yerine getirememektedir ki; başkaca tarikat ve cemaatlerin ilave olarak desteğine ihtiyaç duymaktadır.

Peşinen belirtmek gerekir ki Bakanlığın imzaladığı bu protokollerle yapılan asli göreve ilişkin bir takım cemaat ve tarikatlar adı altındaki dernek ve vakıflara yapılan yetki devrinin gerekçesi olarak Bakanın ifadesiyle; "Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” şeklindeki gerekçe ise akıllara zarar ve açıkça alenen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin itibarını zedeleyecek ve aşağılayacak nitelikte bir değerlendirmedir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YOK FARZ EDİLMİŞTİR

Bakanın bu ifadesiyle, terörle mücadelede hayatları pahasına görev yapan kamu görevlileri dahil hiçe sayılarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok farz edilerek terörle mücadeleyi kim olduğu belirsiz bu tarikat ve cemaatlerin yerine getirdiği iddia edilmektedir. Dahası bizzat kendi sorumluluk alanı altında bulunan dağa gitmeyi önlemek konusunda her türlü eğitim faaliyetini yerine getirme görevi bulunan bir Bakanı'nın bu ifadesi kendi görevini ihmal ettiğinin de ayrıca ikrarı olmuştur. 

BAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

15 Temmuz hain darbe girişiminin daha hafızalarda taze olduğu şu dönemde, tarikat ve cemaatlerin devletin kurumlarına sızmasının oluşturduğu milli güvenlik tehdidi ortadayken Bakanın tarikat ve cemaatleri devletin içinde faaliyet göstermesine olanak sağladığına yönelik itirafı açıkça suç ikrarıdır. Bu nedenlerden dolayı Eğitim-İş Genel Merkezimiz Bakan Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Hukuk mücadelemiz sonuna dek sürecek” denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!