Denizli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Özgür Özel Denizli'deki halka "komşularım" diye seslendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli'de bulunan Özay Gönlüm Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Özel, ekonomik krizin nedenlerini açıklayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli'deki Özay Gönlüm Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Özel'in konuşması öncesinde kürsüye CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu çıktı ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından kürsüye çağrılan Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı, genel başkanlarının konuşması sırasında arkasında yer aldı.

Özgür Özel, konuşmasında kendi Manisalı kimliğini vurgulayarak, Denizli'deki halka "komşularım" diye seslendi. Denizli'deki meslektaşları ve komşularının Cumhuriyet Halk Partisi'nin destekçileri haline geldiğini belirten Özel, Denizli'nin kendisinin arkasında durduğunu ve birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

Seçim yasaklarının başlayacağı gün olan hafta sonunda Denizli ve Manisa'ya ayrı bir önem verdiğini dile getiren Özel, Denizli'nin tarım alanındaki geçmişine vurgu yaparak, pamuk ve buğday üretiminin önemine değindi. Ancak, günümüzde mazot fiyatlarının yükselmesiyle çiftçilerin zor durumda kaldığını söyleyen Özel, bu durumun çiftçilerin belini büktüğünü ifade etti.

Özel, mazot fiyatlarının yüksekliğinin tarım sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, hükümetin bu konuda önlem alması gerektiğini savundu. Mazotun ÖTV ve KDV'siz fiyatının dahi yüksek olduğunu dile getiren Özel, çiftçilerin, üreticilerin ve emekçilerin sesi olacaklarını ve birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

Konuşmasında kendi Manisalı kimliğine vurgu yapan Özel, Denizli halkına "komşularım" diye seslenerek Denizli'deki meslektaşları ve komşularıyla olan ilişkilerine değindi. Özel, Denizli'nin kendisini sahiplendiğini ve bütün Denizli'nin yanında olduğunu belirtti.

Özellikle tarım sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Özel, çiftçilerin mazot fiyatlarındaki yükselişin ve ürün satış fiyatlarındaki düşüşün çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Bu durumun çiftçilerin belini büktüğünü ve ekonomik olarak sıkıntılı günler yaşandığını belirten Özel, çiftçilerin, üreticilerin ve emekçilerin sesi olacaklarını ve mücadele edeceklerini söyledi.

Konuşmasının sonunda seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Özel, siyasetteki önemli günlerden birinin cumartesi olduğunu ve o günlerde yapılacak mitinglerin çok önemli olduğunu belirtti. Özel, Denizli'de pamuk ve buğday gibi ürünlerin önemli olduğunu ve çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli'de yaptığı konuşmada şehrin tarım potansiyeline ve yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Özel, Avrupa Birliği'nin fonlarının büyük bir kısmını çiftçilere ayırdığını ancak Türkiye'de benzer bir desteğin sağlanmadığını belirtti. Dünyada ilaç sektörünün en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan kekiğin büyük bir kısmının Denizli'de üretildiğine işaret etti.

Denizli'nin doğal güzelliklerine vurgu yaparak, Pamukkale gibi dünyaca ünlü bir yere sahip olmasına rağmen madencilik faaliyetleriyle doğal alanların tahrip edildiğine dikkat çeken Özel, vahşi madenciliğe izin verilmesini eleştirdi.

Ekonomik krizin Denizli'deki işletmelerin kapanmasına ve istihdam kaybına yol açtığını ifade eden Özel, tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılara özellikle değindi. İstihdam kaybının büyük boyutlarda olduğunu belirten Özel, döviz kurlarındaki artışın üretim maliyetlerini artırdığını ve rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve enflasyondaki artışa da değinen Özel, diğer ülkelerin aldığı tedbirlerle enflasyonu kontrol altına aldıklarını ancak Türkiye'de ekonomi yönetiminin başarısız olduğunu ifade etti. Merkez Bankası'nın bağımsızlığının zedelendiğini ve sık sık başkan değişikliğine gidildiğini belirten Özel, ekonomi politikalarının etkili bir şekilde yürütülmediğini savundu.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ekonomik krize ilişkin sert eleştirilerini sürdürdüğü konuşmasında, hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Özel, faiz indirme kararlarının enflasyonu kontrol altına alamadığını belirterek, bu politikaların ekonomiyi daha da olumsuz etkilediğini vurguladı.

Konuşmasında, faizlerin yüksek seviyelere çıkarılmasının enflasyonu düşürmekte etkisiz kaldığını ifade eden Özel, hükümetin ekonomi politikalarının akıl dışı olduğunu ve vatandaşları daha da zor duruma soktuğunu savundu. Özel, hükümetin faiz artırma kararlarının enflasyonu kontrol etmede başarısız olduğunu ve ekonomiyi daha da kötüleştirdiğini dile getirdi.

Özel, hükümetin ekonomi politikalarının geri dönüşü olmadığını ve ekonominin ciddi bir çıkmaza girdiğini söyledi. Yeni gelen bakan ve Merkez Bankası Başkanı'nın önceki politikaları terk ettiğini ancak işin artık geç olduğunu belirten Özel, ekonominin eski haline dönemeyeceğini ifade etti.

Son olarak, Özel, hükümetin faiz artırma politikalarının sonuç vermediğini ve ekonomik krizi derinleştirdiğini dile getirdi. Özel, Türkiye'nin ekonomik olarak daha güçlü bir gelecek için acil çözümlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, hükümeti ekonomi politikalarını gözden geçirmeye çağırdı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!