Denizli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pamukkale'de Ali Rıza Ertemur dönemi başlıyor

Pamukkale'de Ali Rıza Ertemur dönemi başlıyor
Denizli'nin 2014 yılında büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan merkez ilçelerden Pamukkale'de, seçimler tarihi bir sonuca sahne oldu. İlk defa CHP tarafından kazanılan seçimlerde, CHP adayı Ali Rıza Ertemur, büyük bir başarıya imza attı. Pamukkale ilçesinde 10 yıldır AK Partili başkanlar tarafından yönetilen belediyenin koltuğu bu kez CHP'nin oldu.

Pamukkale ilçesinde 252 bin 387 seçmenden 201 bin 52'si sandık başına giderek oy kullandı. Geçerli sayılan 190 bin 658 oyun değerlendirildiği seçimde, CHP adayı Ertemur, 87 bin 547 oy alarak yüzde 45,91'lik bir orana ulaşarak başkan seçildi. En yakın rakibi Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Halil Pekdemir ise 56 bin 286 oy alarak yüzde 29,8 oranına ulaştı.
Pamukkale ilçesinde İyi Parti adayı Türkay Berberoğlu, 28 bin 389 oy alarak yüzde 14,89 oranında oy elde etti. Aynı zamanda Pamukkale'deki diğer adayların da aldıkları oy oranlarına göre resmi olmayan sonuçlar şu şekilde: Yeniden Refah Partisi adayı Ramazan Güneş yüzde 2,84, Zafer Partisi adayı Osman Tercan ise yüzde 2,05 oy aldı.

Seçim zaferinin ilan edilmesiyle birlikte Pamukkale'de bulunan CHP adayı Ali Rıza Ertemur, ekibiyle birlikte sevinç kutlamalarına başladı. Ardından Delikliçınar Meydanı'nda gerçekleşen toplu kutlamaya katılan Ertemur, CHP kurmaylarıyla birlikte zeybek oynayarak sevincini paylaştı.

Ertemur, konuşmasında seçmenlerin gösterdiği destek için teşekkür ederek, "Bugün buralarda, bu sokaklarda, ben ne dersem olur diyenleri yere getirdiniz. O kadar büyüksünüz ki, o kadar güçlüsünüz ki, hiç kimse sizin karşınızda duramaz. Bugün bir tarih yazdınız. Sonsuz teşekkürler." şeklinde konuştu.

Yapacaklarına değinen Ertemur, "Yapamadıklarımızı yapacağız dedik, dokunamadıklarımıza dokunacağız dedik. Birlikte türküler söyledik, birlikte ağladık. Sevincimizde, hüznümüzde onlarla birlikte olduk. Hepinize sonsuz teşekkürler. Bu daha başlangıç. Göreceksiniz daha ne tarihler yazacağız. Sizler Mustafa Kemal’in askerlerisiniz. Bugün Denizli bir tarih daha yazdı sizlerle birlikte. Hep üzülmüştük seçim sonuçlarını aldığımızda ama bugün bu mutluluğu yaşatanlara selam olsun. Dünyanın incisi yapacağız Pamukkale’yi birlikte. Birlikte başardık, birlikte yöneteceğiz Pamukkale’yi." ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 3
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!