Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PAÜ, Bir İlke İmza Attı

PAÜ, Bir İlke İmza Attı
Pamukkale Üniversitesi, PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon ve Spor Yöneticiliğ iBölümü’nün Erasmus+ Sport  Colloborati ve Partnership Projesi’ne dâhil olması ile bir ilke daha imza attı.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, Yrd. Doç. Dr. Yeliz Ilgar, Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Aytül Dağlı Ekmekçi ve Yrd. Doç. Dr. Ömür Dugan’ın proje ekibini oluşturduğu Avrupa Spor Liderliği Programı başlıklı projenin başlangıç toplantısı İspanya Murcia Katalolik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Erasmus+Sport Colloborati ve Partnership Projesi kapsamında kabul edilen Avrupa Spor Liderliği Programı(EuropeanSportLeadersipProgramme - ESLP) ile Pamukkale Üniversitesi projede yer alan tek Türk üniversite oldu.
Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, İspanya’dan MurciaKatalolik Üniversitesi’nin yürütmekte olduğu projede Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Yunanistan Thessaly Üniversitesi, İtalya’dan Roma Üniversitesi "ForoItalico" ve Malta’dan Malta Üniversitesiolmaküzeretoplam 5 üniversitenin yer aldığını ifade etti. Doç. Dr. Mülazımoğlu-Ballı, 1 Ocak 2018 tarihindebaşlayanve 30 Haziran 2020 tarihindesonuçlanacakolanprojenin bütçesinin ise 386.155 € olduğunu konuşmasında ayrıca belirtti.
Projenintemelamacının üniversitesporlarındaiyiyönetişimi geliştirmek, sporakatılımı arttırmak, üniversiteortamındayapılabilecekfarklısporbranşlarıiçinliderleryetiştirebilecekkılavuzlarhazırlayarakuygulamafırsatı yaratmak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özgür MülazımoğluBallı, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin bu projenin birparçasıolarak, Erasmus+ Sportprojelerininnihaiamacı olan, spordagönüllükfaaliyetinive spora katılımı arttırmayı da hedeflediklerinin altını çizdi.
Bu doğrultudabelirlenentemelamaçları belirten Doç. Dr. Mülazımoğlu Ballı; ‘Her birortakülkedekisporveaktifrekreasyonhükmününbilgivefarkındalığınıartırmak, sporveaktifrekreasyondakiortakkuruluşların işbirliğini güçlendirmek, üniversitesporununhedeflerininbelirlenme kriterlerini izleyerek,performansı optimize etmeyisağlamak,üniversitesporuveaktifrekreasyonyönetişimindekiiyiuygulamalarınpaylaşımını geliştirmek, özelliklemezunlarınistihdamedilebilirlikfaktörleriniartırmayayardımcıolmak için, öğrencilerinkişiselvemeslekigelişimlerineyöneliksporvefizikselaktiviteninkatmadeğerihakkındafarkındalıkveçıktılar sağlamak, özellikle hâli hazırda daha az aktif olanlar ile birlikte, spor ve aktif rekreasyona katılımı teşvik etmek’ olduğunu söyledi.
Bu hedefler doğrultusunda 23 Ocak 2018 günü proje başlangıcı için İspanya MurciaKatalolik Üniversitesi’nde yapılan ve gerekli stratejilerin belirlendiği ilk toplantıda,farklı oturumlarsonucundaülkeleringörevdağılımlarıveişplanlarıyapıldığını belirten Doç. Dr. Mülazımoğlu Ballı, önümüzdeki 2018-2019 güz döneminden itibaren Pamukkale Üniversitesi’nde de projeileilgiliuygulamalarınbaşlayacağınıifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!