Denizli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PEKROTEK PDKS SİSTEMİ

PEKROTEK PDKS SİSTEMİ

Kontrol

İşletmelere oldukça katkı sağlayan ve dijital ortamda çalışanların işletme geliş ve gidiş saatlerini sorunsuz bir şekilde kaydederek işverenlere bildiren PDKS sistemi oldukça önemli cihazlar arasındadır. İşletme sahibinde ki yetkili kişiler çalışanlarına kimlik kartı dağıtarak personellerin giriş ve çıkışlarının PDKS sistemi tarafından takip edilmesini sağlayabilmektedir.

Bu sistemler sayesinde artık personel takibinin yapılmasında ki zorluk giderilmekte ve yapılan bir takım hataların kolaylıkla önüne geçilmektedir. Okuyucu makineye personel geçiş sırasında kartını okutarak işletmeye girdiği saat hakkında işletmelerin bilgisayarlarına bilgi aktarılacaktır.

Avantajlarına değinecek olursak,

-Şirkette çalışma verimliliğinde artış sağlanır,

-Geç gelme, fazla mesaiye kalma, erken çıkanlar ve devamsızlık yapanların kimlerin olduğu kolay yoldan saptanabilmektedir,

-Maaşına itiraz eden kişiler için bir ispat niteliğindedir,

-Şirketler de ki personel açıklıklarının kapatılmasına yardımcı olur.

Daha verimli bir çalışma koşuluna sahip olmak isteyen işletmeler için son derece ideal seçenekler arasında Pdks yazılımlarının olduğunu söyleyebiliriz. Kart okuyucu donanımı ve kart okuyucu algılama yazılımları aracılığı ile artık işletmenizde ki tüm yaşananlardan haberdar olabileceksiniz. Program Türkçe bölümlerden meydana geldiği için hiçbir şekilde zorluk çekmeden çalışan işçilerinizin kontrollerini rahatlıkla yapabileceksiniz. Ayrıca oldukça makul fiyatlarda olan bu sistemleri sizlerde şirketinizde kullanarak daha fazla iş kaybına uğramamanız adına tercih edebilir ve iş ortamlarınızda ki disiplini açığa çıkartabilirsiniz. Tüm sistemler ile uyumluluk sağlayan bu cihazlar ile artık işletmenizde ki tüm kontroller sizin elinizin altında olacaktır.

Güvenlikte Yüz Tanıma Sistemleri

Günümüz teknolojisi geliştikçe yeni sistemler de hayatımıza girmeye başlıyor. Devir güvenlik açısından da önemli tedbirler almayı gerektiriyor. Yüz tanıma sistemi, giriş güvenliğinin sağlanması gereken yerlerde kullanılan, en güvenilir kimlik belirleme sistemidir.

Yüz tanıma sistemi, yüze ait karakteristik özelliklerin analizi, veri olarak kaydedilmesi ve kimlik tanıma esnasında gerekli karşılaştırmayı yaparak kişinin girişine izin verilip verilmemesi gerektiğini saptama işlemidir. Parmak izi cihazlarına benzer hızda işlem yapsa da, bu sistemde temasın olmaması ayırıcı özelliğidir. Ayrıca parmak izi okuma cihazı, kişilerin parmak izlerinde yıpranma olabileceği gerekçesiyle pekte güvenilir olmamaktadır. Fakat yüz tanıma cihazlarının da bazı modellerinde parmak izi okuyucusu, tuş takımı ya da şifreli giriş sağlayıcı veya kart okuyucuları vardır. Bir yüz tanıma sistemi fiyatı, sistemin kullanılacağı yere ve özelliklerine göre farklılıklar gösterir. Bu cihaz personel devam kontrol sistemlerinde (PDKS), erişim-geçiş kontrol sistemlerinde (EKS), Üye takip sisteminde, öğrenci devam yoklamalarında, öğrenci takip sistemi olarak, yemekhane kontrol sistemi olarak, kamu ve özel kurumlarda, fabrikalarda, okullarda, asansörlerde, otellerde, plazalarda ya da depolarda kullanılmaktadır.

Yüz Tanıma Sistemlerinin Avantajları

Yüz tanımalı personel devam kontrol sistemi ile kurum ya da firma maliyetlerinin düştüğü belirlenmiştir. Kimlerin giriş – çıkış yaptığını, içeride kimlerin olduğunu tespit edebilirsiniz. Diğer tanıma sistemlerinden daha hızlı, doğru ve güvenilirdir. Temassız geçiş sayesinde hijyeniktir ve yağ, toz, kir ve sürekli kullanım cihaza zarar vermemektedir. Yüz tanıma sistemi fiyatı cihazın ek özelliklerine göre çok farklı seçenekler sunmaktadır. Bu nedenle öncelikle ihtiyacınızı belirlemekte fayda vardır.

Turnike sistemleri

Gün geçtikçe hayat koşullarının zorlaşması, insanları kimi zaman suça itecek olaylar yapmalarına sebep olmaktadır. Bu durumda tüm kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemlerinin arttırılmasına sebep olmaktadır.

Özellikle kalabalık olan yerlerde içeriye giren ve çıkan kişileri ve girerken yanlarında taşıdıkları eşyaları da kontrol etmek amacıyla çeşitli güvenlik sistemleri kurulmaktadır. Bunların başlarında, metale duyarlı cihazlar, x-rayler ve kart sistemi ile çalışan turnikeler gelmektedir.

Özellikle üniversite, bazı ortaokullar, iş yerleri ve stadyumlar gibi büyük kitlelerin giriş çıkış yaptığı yerlerde, kurum dışı ve biletsiz müşteri girişlerini engellemek amacıyla kurulan turnike sistemleri, ayrıca çeşitli belediyeler. avm’ler gibi, hem kalabalık yerler için hem de özel yetkili kişiler dışında girişin engellenmek istediği yerlere de kurulmakta ve giriş ve çıkışı kontrol altında tutmaktadırlar.

İzinsiz girişlere karşı alabileceğiniz en iyi önlemlerden biri olan turnike sistemleri, kullanıldığı alanın yoğunluğuna göre de tek ayaklı, 2 ayaklı veya 3 ayaklı olacak şekilde kalabalığa göre turnike sayısını arttıracak şekilde kurulabilmektedir.

Turnikeler, kartlı, şifreli, parmak izli şekillerde geçiş imkânı verdiği gibi isteğe göre serbest geçiş imkânı da verebilmekte ve yine isteğe göre farklı ebatlarda üretilebilmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlar için de özel üretime tabi turnikelerde bulunmaktadır. Turnikeler paslanmaz çelikten üretildiği için, kullanılacağı mekânın içine kurulabileceği gibi, rahatlıkla dış mekânlara da kurulabilmektedir. Siz de giriş ve çıkışları kontrol altında tutmak istediğiniz bir müesseseye sahipseniz, kuracağınız turnike sistemleri ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!