Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Rus jetinin sahra hastanesini vurmasına BM'den sert tepki

Rus jetinin sahra hastanesini vurmasına BM'den sert tepki
BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien: "Çevrelerinde hastane bulunmasının siviller için artık güvenlik tehdidi anlamına gelmesi korkunç" "Suriye'de gözümüzün önünde yaşananlar nedeniyle hepimiz utanç duymalıyız" "Çocuklar ve sivillerin öldürülmesi bu saldırıları yapanların insanlıktan nasibini almadığının delili"

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani  İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Rus ordusuna ait savaş  uçağının Halep'te Hastaneye düzenlediği hava saldırısında 2'si doktor en az 20  kişinin öldüğünü belirterek, "Çevrelerinde hastane bulunmasının siviller için  artık güvenlik tehdidi anlamına gelmesi korkunç." dedi. 

O'Brien, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye toplantısına  video-konferans yöntemiyle katılarak yaptığı konuşmada, Suriye'de halkın kasıtlı  olarak ilaç ve gıdadan mahrum bırakıldığını söyledi.

Suriye'de yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini, kalanların da  ızdırap içinde yaşadığını vurgulayan O'Brien, "Suriye'de gözümüzün önünde  yaşananlar nedeniyle hepimiz utanç duymalıyız." diye konuştu.

Suriye rejiminin yeniden hava saldırılarına başladığına ilişkin  raporlar geldiğini, ordunun buSabah Dera vilayetinde de hava saldırısı  düzenlediğini kaydeden O'Brien, çatışmaların durdurulması ve tüm bölgelere insani  yardım ulaştırılmasının temin edilmesinin BM Güvenlik Konseyi'nin görevi olduğunu  hatırlattı.

Halep'te 22 Nisan'da yeniden başlayan hava saldırıları ve çatışmalarda  onlarca sivilin öldüğünü ifade eden O'Brien, "Dün Halep'in doğusundaki El Kudüs  Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında 2'si doktor en az 20 kişi hayatını  kaybetti. Halep'in batısındaki bir hastanenin de vurulduğu bilgisi geldi.  Çevrelerinde hastane bulunmasının siviller için artık güvenlik tehdidi anlamına  gelmesi korkunç." diye konuştu.

İdlib'te pazar yerine düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda  sivilin öldüğünü de belirten O'Brien, "Çocuklar ve sivillerin öldürülmesi bu  saldırıları gerçekleştirenlerin insanlıktan nasibini almadığının delili." dedi.

Rus ordusuna ait bir savaş uçağı, dün Suriye'nin Halep kentinde  muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtinde bulunan Kudüs sahra hastanesini  vurmuş, saldırıda aralarında sağlıkçalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını  kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında çok  sayıda kadın ve çocuk da bulunduğu kaydedilmişti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!