Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

VIOP İşlem Nasıl Yapılır?

VIOP İşlem Nasıl Yapılır?

 

Kaldıraçlı bir piyasa olarak da bilinen, açılımı vadeli işlem ve opsiyon piyasası şeklinde olan VIOP, Borsa İstanbul’da hizmet veren piyasa türlerinden biridir. VIOP işlem türlerinde düşük teminat göstererek en iyi şekilde imkan sağlandığı gibi çift yönlü işlem açabiliyorsunuz. Aynı zamanda pek çok yatırımcının da ürün çeşitliliği olması sayesinde de daha geniş bir şekilde yatırım yapabilme opsiyonuna sahip olabilmesi, riski aza indirebilmesi gibi durumları da yine VIOP’un sunduğu avantajları arasındadır.

 

Ürün çeşitlerine bakıldığında VIOP hisse içerisinde USD, Euro, USD – USD çapraz kur, dolar – ons altın, altın ve BIST 30 gibi çeşitli ürünler bulunmaktadır. Bunların da dışında pamuk, enerji, pay senedi ya da buğday gibi vadeli işlem gören opsiyonlarında olduğunu söylemek mümkündür.

 

VIOP’da Bilinmesi Gerekenler

 

İşlem yapmayı öğrenmeden önce bazı konularda bilgili olmanız önemlidir. Örneğin VİOP kaldıraç oranlarının neler olduğunu öğrenmeye çalışmaktan başlayabilirsiniz. Oranların sözleşme fiyatlarına ve borsanın belirlediği oranların neler olduğunu görerek bu noktada 1:20 kaldıraç sistemini de tercih edebilirsiniz.

 

Kaldıraç sistemi, her borsada olduğu gibi VİOP’ta da olup burada da sermayenize göre daha yüksek oranlarda kazanç sağlamanız ve kar elde etmeniz konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. Sizlerde buna göre tercihlerinizi yapabilirsiniz. Bunlarla birlikte komisyon oranlarına bakarak da değerli bir oran bulmaya çalışın. Komisyon oranlarının alt ve üst limitlerinin neler olduğunu belirlemenizle beraber kurumlar içerisinde kendi komisyonlarının hangi tutarlarda olduğuna da bakarak tercihlerinizi yapın.

 

En iyi şekilde tercihlerinizi yaparken de şirketler arasında kıyaslama yaparak VİOP için doğru bir şirket bulabilirsiniz. Bu anlamda aracı kurum, ihtiyaçlarınıza uygun çözümler sunarken işlemlerinizi en uygun komisyonlarda da yapacağınız şekilde sizlere büyük kazanç sağlamanızı ayağınıza getirir. En iyi olanaklar ve komisyonlarla beraber siz de kurum seçmeniz noktasında tamamen komisyonlara, giderlerinize bağlı şekilde seçimler yapabilirsiniz.

 

VIOP işlemleriyle ilgili bir girişiminiz olması halinde aracı bir kuruma başvurmanız önemlidir. Bu anlamda bir aracı kurum olmadan herhangi bir şekilde VIOP işlemleri yapabilmeniz pek mümkün görülmemektedir. Dolayısıyla hem komisyon hem de hesap işlem ücretlerini araştırmanızla birlikte avantajlı fiyatlar konusunda ön plana çıkan bir kurum ile beraber çalışabilir, kazançlar elde edebilirsiniz.

 

VIOP Seans Saatleri

 

En çok merak edilen ve yeni bir piyasa olarak giriş yapmak isteyenlerin tercihi olacak olan VIOP içerisinde işlem saatleri de önem kazanır. Buna göre VİOP seans saatleri olarak pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri konusunda 09.30 - 18.10 arasında işlem görmektedir. Bunlarla beraber endeks vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri ise 09.30 - 18.15 olurken, diğer sözleşmeler ise 09.30 - 18.15 arasında işlem görmektedir. Tüm bu sözleşmelerde de doğrudan öğle arası bulunmadan belirlenen saat aralığında işlem görmektedir.

 

Daha düşük bir başlangıç seviyesinde yatırım isteyenlerin adresi olarak bilinen VIOP, öğrenmesi zor olmadığı gibi çok düşük meblağlarla beraber yatırımlarınızı kara çevirebileceğiniz şekilde sizlere imkan tanır. Bunlarla birlikte de çeşitli araçlarda ya da ürünlerde, fiyat ya düşecek ya da yükselecek gibi beklentiler üzerine yatırımlarınızı yapabilir ve çift yönlü şekilde de yatırım imkânlarından faydalanabilirsiniz. Böylelikle istediğiniz tarafa yapacağınız yatırım doğrultusunda VIOP ile kazançlı çıkmanız olasıdır.

 

Sözleşmelerinizin kısa vadelisi alınıp uzun vadelisi satıldığında riski düşürme payınızın da olduğu pek çok çeşitli risk düzeyi istenen düzeye çekebilme imkanlarınız bulunmaktadır. Bu ve benzer şekilde tercihlerinizi yapabileceğiniz şekilde VIOP ile riski azaltmak mümkündür. En iyi yatırım araçlarından biri olarak tercihlerinizi yapabilirsiniz.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!