Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yasin Öztürk İle Hasan Akgün Arasındaki Gerginlik Tatlıya Bağlandı

Yasin Öztürk İle Hasan Akgün Arasındaki Gerginlik Tatlıya Bağlandı
İYİ Parti Denizli'de Milletvekili Yasin Öztürk ile İl Başkanı Hasan Akgün arasında yaşanan gerginlik tatlıya bağlandı. 20 yıllık dostlar aynı masada buluşarak il kongresi öncesinde poz verdi. Bu gelime üzerine il kongresinde Akgün'ün karşısına çıkan Mustafa Çobanoğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Öztürk'ün kararından vazgeçtiği ve Çobanoğlu'nun adaylıktan çekildiği öğrenildi.

İYİ Parti Denizli'de Milletvekili Yasin Öztürk ile İl Başkanı Hasan Akgün arasındaki yaşanan gerginlik gün yüzüne çıkmıştı. İkili arasında gerginlik o kadar zirve yaptı ki Vekil Öztürk, geçtiğimiz günlerde Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu'nun il başkanlığı açıklamasında açık açık Akgün'e karşı Çobanoğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı.

Öztürk, toplantıda Akgün hakkında eleştirilerinde,"”Eğer milletvekili, il başkanı, teşkilat uyumlu çalışmaz ise şuanda elimizde bulunan 1 milletvekilliği elimizden gidebilir. Bu uyum sağlanırsa 2’ye 3’e çıkabilir. Ben partimin il yönetimiyle uyumlu çalışamıyorum. Bu uyumlu yapıyı sağlayamadığımız için önümüzdeki kongre sürecinde tavrımı net bir şekilde koyma kararı aldım. Adaylar demokrasi içinde delegenin önünde tartıya çıkacaktır ve seçimi kazanan birisi olacaktır. Ben birisini denedim ki senedir de partimizin içinde yaşanan bir sürü sıkıntı var. Partim ülke genelinde büyürken, burada birinin el freni çekilmiş bir arabayı sürmesini içime sindiremiyorum.

Milletvekilleri kongrelerde tarafını göstermeyebilir ama ben partimin büyümesi adına bu tavrı koyma kararı aldım. Açık söylüyorum. Şuan ki mevcut il başkanıyla uyumlu çalışamıyorum. Çalışma noktasında bu problemlerin devam edeceğini düşündüğüm için bu kongrede mevcut il başkanın karşısında kuvvetli olan aday kimse onunla beraber bu kongrede mücadele edeceğim. Bu nedenle aday olan arkadaşlarımızdan Mustafa Çobanoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldım.”demişti.

 

UYUMSUZLUK MASADA ÇÖZÜLDÜ

Yaşanan bu gelişmenin ardından Mevcut başkan Hasan Akgün, Raziye Akışık ve Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nun il başkanlığına aday olduğu kongre sürecinde, Mustafa Çobanoğlu ve Hasan Akgün İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile bir araya geldi. İkiliyi ise yine dostları Merkezefendi ilçe başkanı Mehmet Gökçe, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun bir araya getirdi.Tekrar ortak noktaya gelen eski dostların görüşmesinin ardından, Çobanoğlu’nun adaylıktan çekilerek mevcut başkan Hasan Akgün’ün adaylığında seçime girmeye karar verildiği öğrenildi. İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısıyla eleştiriler yönlendirdiği Akgün ile tekrar aralarının düzelmesi ise partilileri mutlu etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!