Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Laodikya’da Neşet Ertaş Türküleri Senfonik Ezgilerle Yankılanacak

Neşet Ertaş türküleri, Laodikya Antik Kenti’nde senfonik ezgilerle yankılanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Opera ve Bale Günleri kapsamında sahnelenecek konser, sanatseverleri tarih ve müziğin büyülü buluşmasına davet ediyor.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 04.08.2025 - 14:44 Güncelleme: 04.08.2025 - 14:44
Laodikya’da Neşet Ertaş Türküleri Senfonik Ezgilerle Yankılanacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 1. Opera ve Bale Günleri, “Sanat Şehri Denizli” vizyonuyla tüm görkemiyle devam ediyor. Festival kapsamında, 14 Ağustos 2025 Perşembe günü saat 21.00’de, Laodikya Antik Kenti’nde Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş’ın türküleri senfonik düzenlemeyle sanatseverlerle buluşacak.

2200 yıllık tarihe sahip Laodikya Batı Tiyatrosu, bu özel etkinlikte bir kez daha sanatın büyüsüne ev sahipliği yapacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahne alacağı konserde, Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserleri klasik müzik formuyla yorumlanacak. Konser, tek perde ve yaklaşık 80 dakika sürecek.

Gösterinin orkestra şefliğini Eray İnal üstlenirken, sahnede soprano Sevil Erçak, tenor Emre Akkuş, bariton Kamil Kaplan ve bas Mehmet Yılmaz yer alacak. Konser halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek; biletler e-bilet.denizli.bel.tr adresinden temin edilebilecek.

Başkan Çavuşoğlu’ndan Sanatseverlere Davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu anlamlı etkinliğe tüm Denizlilileri davet ederek, “Neşet Ertaş, bu toprakların ortak hafızasında derin izler bırakmış büyük bir ozanımızdır. Onun türkülerini senfonik düzenlemeyle dinleyecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu özel gecede bizimle birlikte olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Festival Devam Ediyor

Festival kapsamında 2 Eylül 2025’te Hierapolis Antik Kenti'nde Carmina Burana, 29 Eylül 2025’te ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Kuğu Gölü Balesi sahnelenecek. Opera ve Bale Günleri’nin açılışı, daha önce sahnelenen Aşk-ı Memnu tiyatro oyunu ile yapılmıştı.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !