Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Dalbudak’tan 5 Aralık Mesajı

Başkan Dalbudak’tan 5 Aralık Mesajı
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak; 5 Aralık 1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesinin 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı:

“05.12.1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi nedeni ile 05 Aralık günü kadınlara seçme ve seçilme hakkının veriliş günü olarak kutlanmaktadır. Bugün de 85. yıldönümü kutluyoruz.

Biz de partimiz olarak kadın siyasetçilerin arasındaki dayanışmayı sağlamak ve bir kadının ardından birçok kadının da o noktalara taşınması için çalışıyoruz. Partimizin ve özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ile iktidarımız  süresince birçok yol kat ettik. Ancak Kadınlarımızın bu temsil makamlarında daha çok yer almaları, liyakatlı olan kadınlarımızın, bu görevleri hakkıyla yapabilecek olanların buralara taşınması noktasını varoluş sebibimiz olarak görüyoruz ve bunu misyonumuz olarak benimsiyoruz. 2019 yerel seçimlerinde 17 adet belediye meclis üyemiz seçilmiştir.  Bunlardan 5’i ilçe kadın kolları başkanlarımızdır. 2 arkadaşımız da Belediye Başkan yardımcısıdır. Ayrıca 2 arkadaşımız da Büyükşehir Belediye Meclisinde bizi temsil etmektedirler. Amacımız, hedefimiz bu sayıları artırmaktır.

31.10.2013 tarihinde üç arkadaşım ile birlikte dört milletvekili, meclise başörtüsü ile girerek bu sıkıntılı süreci atlatmış olduk. Gerçekten bu engelleyici, örseleyici, ve çok büyük hak kayıplarına sebep olan dönem Siyaset alanında, üniversal alanda  ülkemize zaman kaybettirmiştir. Bu da Türkiye’nin bütün kalkınmasına, gelişmesine, ilerlemesine çok büyük engel olmuştur. Siyasi mekanizmanın kadınların önünde engel teşkil edecek giyimi, kuşamı, duruşu, ifadesi problem olmamalı. Daha önlerini açıcı ve destekleyici çalışmalar yapmalıyız” dedi.

“KADININ İLGİLENDİĞİ BÜTÜN ALANLARI ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Dalbudak, Biz Akparti Kadın Kolları olarak kadın ve çocuk konularını çalışıyoruz. Kadının ilgilendiği bütün alanları çalışıyoruz.11 Aralık da Ankara’da yine seçilmiş belediye meclis üyesi olan kadınlarımız ile uluslararası bir toplantı düzenleyeceğiz. Biz kadınlarımızın iş hayatında,  meslek hayatında, siyasette, daha iyi olması anlamında bütün altyapıyı hazırlamakla görevliyiz. Konulara hakim, gündeme, siyasete, ticarete, bulunduğu her ortama hakim kadınların, güçlü kadın olacağına ve güçlü bir anne olacağına böylece  iyi evlatlar yetiştireceğine ve böylece güçlü Türkiye’ye ulaşacağımıza inanıyoruz.

Kadınların temsiliyetinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Elinin deydiği izinin geçtiği heryerde çok daha güzel bir oluşum, dönüşüm olduğunu biliyoruz. Bu nedenle temsiliyet anlamında daha çok kadının olduğu, karar alma mekanizmlerinde kadınların daha çok yer aldığı çalışmaları samimiyetle,  gerçekten, bu taşın altına elimizi koyarak her zaman destekleyeceğiz Kadını ile erkeği ile eşit, hür, mutlu, kendine güvenen özgür bir ülke, özgür bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bu hedeflere ulaşması için kadın gücüne inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!