Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli Eğitim Sen’den Pamukkale Üniversitesi’ne Zarar İddiaları

Eğitim Sen Denizli Şubesi, Pamukkale Üniversitesi iktisadi işletmesinin finansal durumuna ilişkin ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Rektör Ahmet Kutluhan’ın iddialara yanıt vermesi gerektiğini belirten sendika, işletmenin pandemi döneminde bile kâr açıklarken, şu an zarar ettiğine dair söylentilerin olduğunu gündeme getirdi.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 14.12.2024 - 09:41 Güncelleme: 14.12.2024 - 09:41
Denizli Eğitim Sen’den Pamukkale Üniversitesi’ne Zarar İddiaları

Eğitim Sen Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Özdemir ve PAÜ Temsilcisi Ufuk Yağcı imzasıyla yapılan açıklamada, işletmenin sürdürülebilir bir yapıya sahip olmadığı ve sürekli zarar ettiğine dair iddialara yer verildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Pandemi döneminde işletmenin yüzde 80’i kapalı olmasına rağmen kâr ettiği bilinirken, şu anda zarar ettiği ve kapatılabileceği ya da özelleştirileceği yönünde duyumlar alıyoruz. İşletme, finansal yapısını koruyamıyor ve işlevselliğini yitiriyor.”

"FOTOKOPİ MERKEZLERİ KAPATILDI, KANTİNLER ERKEN KAPANIYOR"

Eğitim Sen, kampüs içinde öğrencilere hizmet veren fotokopi merkezlerinin zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldığını, öğrencilerin ve personelin kırtasiye ihtiyaçlarını dışarıda karşılamak zorunda bırakıldığını belirtti. Ayrıca fakülte kantinlerinin erken saatlerde kapanması eleştirildi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na devredilen Havuzbaşı Kafe ve Teknokent Kafe de sendikanın gündemindeydi. Eğitim Sen, bu devrin işletmenin zarar etmesine katkı sunduğunu iddia etti.

"REKTÖRLÜK SORULARA CEVAP VERMELİ"

Eğitim Sen, kamuoyunda konuşulan iddiaların rektörlük tarafından açık bir şekilde aydınlatılması gerektiğini vurgulayarak, şu soruları yöneltti:

  • İşletmenin kapatılacağı veya özelleştirileceğine dair iddialar doğru mu?
  • İşletmenin denetim mekanizması var mı?
  • Otoparklar gibi gideri düşük alanlarda zarar ediliyor mu?
  • Fakülte kantinlerinin erken kapanma gerekçesi nedir?
  • Fotokopi merkezlerinin kapatılmasından doğan mağduriyet nasıl giderilecek?
  • İşletmenin zarar ettirilmeye çalışıldığına dair iddialar araştırılıyor mu?
  • Yetkililerle iş insanları arasındaki yakın temaslar inceleniyor mu?

"İŞLETMENİN GELECEĞİ BELLİ OLMALI"

Eğitim Sen, Pamukkale Üniversitesi iktisadi işletmesinin yönetim politikalarının açıkça tartışılması gerektiğini ifade etti. "Bu iddialar üniversitenin itibarını ve öğrencilerin ihtiyaçlarını doğrudan etkiliyor. Rektörlüğün açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatması şarttır" denildi.

 

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !