Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Yargıtay’dan Emsal Karar: Ehliyet Alınsa da Tazminat Var
Yargıtay’dan Emsal Karar: Ehli...
16:07DSO’dan TEI’ye Kritik Ziyaret; Hedef Savunma Sanayi
DSO’dan TEI’ye Kritik Ziyaret;...
15:50Pamukkale’de Yeni Çöp Konteynerleri Mahallelere Dağıtılıyor
Pamukkale’de Yeni Çöp Konteyne...
15:35Kamyonet Minibüsle Çarpıştı: 2 Ölü
Kamyonet Minibüsle Çarpıştı: 2...
Denizli’de yoğun yağış sonrası Buldan ve Babadağ’da heyelan ve kaya düşmesi yaşandı. Belediye ekipleri riskli noktalarda yol açma çalışması başlattı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 19.02.2026 - 14:15
Güncelleme: 19.02.2026 - 14:15
Denizli’de etkili olan yoğun yağışların ardından Buldan ve Babadağ ilçelerinde bazı mahalle ve bağlantı yollarında toprak kayması, heyelan ve kaya düşmesi meydana geldi. Yaşanan olayların ardından vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri sahada çalışma başlattı.
Yağışların toprağı gevşetmesiyle birlikte özellikle yüksek kesimlerde risk artarken, ulaşımın aksamaması için ekipler iş makineleriyle müdahaleye başladı.
BİRDEN FAZLA GÜZERGAHTA YOĞUN ÇALIŞMA
Yağışlardan etkilenen güzergahlar arasında Buldan Yayla Mahallesi–Kovanoluk Mahallesi arası, Buldan Kurudere–Kaşıkçı Mahallesi arası, Buldan–Süleymanlı arası, Buldan–Bostanyeri Mahallesi arası ve Buldan–Çatak Mahallesi arası yer aldı. Bu noktalarda ekipler temizlik ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
Ayrıca Göveçlik, Altındere ve Mollaahmetler mahalleleri ile Babadağ ilçesi arasındaki hatta da müdahale devam ediyor. Riskli bölgelerde heyelan ve kaya düşmesi tehlikesine karşı gerekli güvenlik önlemleri alınırken, ulaşımın güvenli şekilde sağlanabilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
EKİPLER SAHADA 24 SAAT GÖREVDE
Yetkililer, özellikle yağışların devam etmesi halinde yeni risklerin oluşabileceğine dikkat çekerek sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgede güvenli ulaşım sağlanana kadar sahadaki çalışmaların süreceğini bildirdi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir