Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

5 Yaşında İlk Kez Annesinin Sesini Duydu

5 Yaşında İlk Kez Annesinin Sesini Duydu
5 Yaşında İlk Kez Annesinin Sesini Duydu

5 Yaşında İlk Kez Annesinin Sesini Duydu

Denizli’de doğuştan işitme engelli olan ve sağlık sorunları nedeniyle bu güne kadar işitme engelli olduğu ailesi tarafından anlaşılamayan 5 yaşındaki Yiğit Efe Kavak, kulağına takılan işitme cihazı ile ilk kez anne ve babasının sesini duydu.  İlk kez anne ve babasının sesini duyan minik Yiğit Efe ise sevinç gözyaşları döktü.

Hizmet Gazetesi’nden Ümit Bilgiç’in haberine göre; Denizli’de 5 çocuklu Ramazan ve Melek Kavak çiftinin en küçük çocukları olan 5 yaşındaki Yiğit Efe Kavak, dünyaya geldiği günden itibaren sağlık sorunlarıyla mücadelede etmeye başladı. Aşırı kilodan kaynaklanan rahatsızlıklardan dolayı Afyon, İzmir gibi illerdeki hastanelerde tedavi gören Yiğit Efe, 4 yaşına geldiğinde ailesi tarafından duymadığı fark edildi. İşitme engelli olduğu ve seslere tepki vermediğini gören ailesi, Yiğit Efe’nin işitme engelli olduğunu ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde öğrendi. Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan tedavide Yiğit Efe’nin duymadığı ama bunun işitme cihazlarıyla çözüme kavuşturulabileceği söylendi.

MADDİ İMKÂNSIZLIKLAR EFE’NİN DUYMASINI ENGELLEDİ

Maddi imkansızlıklardan dolayı Yiğit Efe’nin tedavisinin bu güne kadar yapılamadığını belirten baba Ramazan Kavak, “Efe’nin doğumdan itibaren yaşamış olduğu rahatsızlıklardan dolayı işitme engelli olduğunu hiç fark etmedik. Bu durumu Pamukkale Üniversitesi’ndeki hocalarımız tespit etti ve teşhisi koydu. Tabi ki maddi imkansızlıklarda tedavide büyük engel oldu” dedi.

HAYIRSEVERLER DESTEĞİ İLE DÜNYASINA SES GELDİ

Minik Yiğit Efe’nin duyması için harekete geçen Denizli Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği ve gönüllüleri, Pamukkale İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Mega İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi yaptıkları çalışmayla minik Yiğit Efe’nin duymasını sağladı. Aileye destek olan Mega İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi’ne ailesiyle birlikte giden Yiğit Efe, burada takılan işitme cihazı ile ilk kez sesleri duydu.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI

Bir kulağı hiç duymayan ve bir kulağı da yüzde 80 oranında duymayan Yiğit Efe, cihazın takılmasıyla birlikte ilk kez anne ve babasının sesini duydu. İlk kez duyduğu seslen ile büyük mutluluk yaşayan minik Yiğit Efe, sevinç gözyaşlarına boğuldu. Çocuğunun duymasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten anne Melek Kavak, “Beni ancak anneler anlar. Çocuğum 5 yıldır duymuyordu. Şimdi Yiğit Efe duyacak ve konuşabilecek. Bir anne için bundan büyük mutluluk olabilir mi? Oğlumun duymasında bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!