Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’deki Avukatlar Tepkili: “Baskı Ortamı Oluşturulmuştur”

Denizli’deki Avukatlar Tepkili: “Baskı Ortamı Oluşturulmuştur”
Denizli’deki Avukatlar Tepkili: “Baskı Ortamı Oluşturulmuştur”

Denizli Barosu Başkanı Müjdat, “15 Temmuz sonrası başlatılan hukuki süreç ve sonrasında ilan edilen Olağan Üstü Hal  başta adil yargılanmanın olmazsa olmazı biz avukatlar ile hakim savcılarımız üzerinde bir baskı ortamı oluşturmuştur” dedi.

Denizli’de 5 Nisan Avukatlar Günü kutlamaları başladı. Bir hafta boyunca devam edecek kutlamalarda ilk tören Denizli Valiliği binasının yanında bulunan Atatürk Anıtında düzenlendi. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve avukatlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından katılımcılara seslenen Başkan İlhan, FETÖ soruşturmasına dikkat çekti. Sıfat ve konumu ne olursa olsun hukuk önünde hesap vermeli diyen İlhan, son dönemde bu konuda ortaya atılan iddialardan rahatsız olduklarını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ayrı bir parantez açan İlhan, “Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet'in değerlerine, demokrasi ve milli egemenliğe, laik demokratik Cumhuriyetimize bağlılığımızı dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğimizi, tüm kurum ve kurallarıyla hukuk ve demokrasinin tek çare olduğunu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Her Türlü Tehdit Ve Saldırının Karşısında Dimdik Durduk

Başkan İlhan, “Kurulduğu günden bugüne Denizli Barosu olarak  kimden ve ne zaman gelirse gelsin her türlü tehdit ve saldırının karşısında dimdik durduk. Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak vazgeçilmez amacımız olmuştur.  Bu bilinçle Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarla birlikte 15 Temmuz akşamı hiç vakit kaybetmeden derhal kamuoyuna açıkça ilan ettik dedik ki bütün eksikliklerine rağmen her türlü demokrasi darbeden iyidir.

Ne var ki 15 Temmuz sonrası başlatılan hukuki süreç ve sonrasında ilan edilen Olağan Üstü Hal  başta adil yargılanmanın olmazsa olmazı biz avukatlar ile hakim savcılarımız üzerinde bir baskı ortamı oluşturmuştur. Müdafilik  yapan avukatta, önündeki dosyaya göre hareket etmeye çalışan hakim savcı da bir kısım kendinden menkul basın mensubu olduğunu söyleyenler tarafından yaftalanmaya çalışılmıştır. Maalesef   bu algı tüm yargı camiasını büyük bir tedirginliğe itmiş verilen kararlar nedeniyle açığa alınmalar olmuştur.KHK ler ile savunma hakkı kısıtlanmış meslektaşlarımızın görevlerini ifa etmeleri iyice zorlaşmıştır. En yetkili ağızlardan darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PDY unsurlarının kamudan temizlendiği belirtiliyor olmasına rağmen Olağan Üstü Hal yönetiminin devam ediyor olması da izahtan uzaktır” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!