Denizli
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PAÜ’nün Görevi Kaliteli İnsan Yetiştirmek

PAÜ’nün Görevi Kaliteli İnsan Yetiştirmek
PAÜ’nün Görevi Kaliteli İnsan Yetiştirmek

PAÜ’de Kalite Güvence Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Pamukkale Üniversitesi Yönetimi, PAÜ Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAVDEM) tarafından düzenlenen Kalite Güvence Sistemi Bilgilendirme Toplantısı, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği’ne göre Kurumsal İç Değerlendirme Raporu (2017) hazırlanması kapsamında akademik birimlerin dekan/müdürleri;  fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu sekreterleri ve öğrenci temsilcileri, idari birimlerin daire başkanı, müdür, koordinatörleri ile bir idari personeli ve uygulama araştırma merkez müdürleriyle bilgi paylaşımında bulunulmak üzere Üniversite Kalite Komisyonu ve Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAVDEM) Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla bilgi paylaşım toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Arzu Yaren başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, idari yönetici ve personel katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Afrin’e yapılan operasyonda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılınçarslan, ‘Ülkemizin içeriden ve dışarıdan gelen tehditlere karşı mücadele ettiği bir dönemde ülkenin her ferdine ve kuruma büyük sorumluluk düşmektedir. Afrin’de olduğu gibi askerimizin görevi sınırlarımızı korumak iken, Pamukkale Üniversitesi olarak bizlerinde görevi ‘kaliteli insan’ yetiştirmektir. Bu inançla hareket eden Pamukkale Üniversitesi kalite süreçlerini başlatmış bulunmaktadır. Üniversitemiz, Yüksek Öğretim kalite standartlarını belirleyen Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) kriterlerini temel almaktadır. Üniversitemiz Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAVDEM), Pamukkale Üniversitesi ve paydaşlarına ilgili yönetmelikler doğrultusunda, mükemmeliyetçi kalite anlayışıyla kalite bilincinin yaygınlaştırılması ve raporlama konularında hizmet üretmeye devam etmektedir’ şeklinde konuştu. Pamukkale Üniversitesi’nin 2019-2023 dönemini kapsayan stratejik planı ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığının bilgisini veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Pamukkale Üniversitesi’nde kalite bilincinin oluşması için eğitimlere devam edilerek, 5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanunu şartlarıyla birlikte stratejik planlama yönetimi, faaliyet planları, memnuniyet anketleri, öner-istek sistemi, öğrencilerin karar alma süreçlerine katılımı ve paydaş ilişkileri yönetimi modelleri oluşturulduğunu ve bu süreçlerin sonunda bu yıl dış denetime tabi olunacağını ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan konuşmasını, PAÜ Kalite Komisyonunda gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Diler Aslan başta olmak üzere tüm kalite komisyonu ekibine ve stratejik plan hazırlama ekibine ve KAVDEM çalışanlarına emekleri ve çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısı, PAÜ Kalite Komisyonu’nda Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Diler Aslan’ın Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları ve Bilgi Paylaşım konulu sunumu ile devam etti.

Kurum Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Diler ASLAN tarafından yapılan sunumun ardından, kalite komisyonu çalışma gruplarının sözcüleri tarafından Kurum İç Değerlendirme Raporu ve Dış Değerlendirme Formu ile ilgili sunumlar yapıldı. Araştırma-Geliştirme çalışma grubu adına Prof. Dr. Nurten Sarıca, Eğitim-Öğretim çalışma grubu adına Dr. Öğr. Ü. Işıl Uçman Altınışık, Yönetim Sistemi çalışma grubu adına Tevfik Özlüer, Kalite Güvencesi çalışma grubu adına Dr. Öğr. Ü. İlgün Özen Çınar sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantı, katılımcılardan gelen görüş ve önerilerinin alınmasının ardından  sona erdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!