Denizli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

YLSY Bursu’nun Başvuru Şartları Nelerdir

YLSY Bursu’nun Başvuru Şartları Nelerdir

 

YLSY bursu nedir, başvuru şartları nelerdir, başvuru süreci nasıl ilerler gibi YLSY ile ilgili tüm konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Academix Yurtdışı Eğitim Danışmalığı YLSY hakkındaki tüm sorulara yanıt verdi. İşte detaylar!

Her yıl binlerce öğrencinin yurtdışı eğitimi hayali Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile gerçek oluyor. Dünya üzerinde yer alan önemli eğitim kurumlarıyla yakın iletişimde olan Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrenci adaylarının “gideceği ülkedeki yaşam kalitesini yükseltmek” için önemli danışmanlık hizmetleri veriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir öğrencinin yurtdışında lisansüstü eğitimi alması için verilen bir MEB bursu olan YLSY bursu konusunda danışanlarına danışmanlık hizmeti veren Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, bu senede binlerce öğrencinin hayalini gerçekleştirecek.

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı: YLSY Bursu ile Yurtdışında Lisansüstü Eğitim Almak Çok Kolay

Öğrencileri finanse etmek amacıyla bugün birçok kurum ve kuruluş bulunuyor. Her kurum ve kuruluşun kendi iç yönetmeliğine göre ise bu bursları sağlamak için belirlediği kriterler bulunuyor. Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’na yurtdışı lisansüstü eğitim programları için başvuran birçok öğrenci ise YLSY bursu hakkında bilgilendiren Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, kısa süre içerisinde öğrencilerin burs almasının önünü açıyor.

Bir öğrencinin öğrenim süresi boyunca yaşam, eğitim, sağlık ve konaklama gibi temel giderlerini karşılamak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından verilen YLSY bursu, hem öğrenciler hem de aileler için oldukça önemli. Ülkeden ülkeye farklı miktarlara tekabül eden YLSY bursu ödemeleri, öğrencilerin “gideceği yerde” konforlu bir şekilde eğitim hayatına devam etmesini amaçlıyor. Bu nedenle, yurtdışı lisansüstü eğitim konusunda öğrencilere danışmanlık veren Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı; YLSY bursu konusunda da belirli kriterleri taşıyan öğrencilere “danışmanlık” veriyor.

YLSY Bursu’nun Başvuru Şartları Nelerdir?

Lisans bitirmiş ve “mezun” statüsünde olmak

Lisans mezuniyet notunun en az 2.50 /65 olması

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

31 yaşından küçük olmak

Sağlık durumunun yurtdışında eğitim almaya engel olmaması

ALES sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak ( 3 yıl geçerlilik kabul edilebilir)

Askerlikle ilişiğin bulunmaması

YLSY Bursu İçin Hangi Ülkeler Tercih Edilmeli?

Avrupa ülkeleri

Asya ülkeleri

Kanada

Avustralya

Danimarka

Brezilya

Fas

Güney Afrika Cumhuriyeti

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!