Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ak Parti’den CHP’ye yanıt gecikmedi!

Ak Parti’den CHP’ye yanıt gecikmedi!
Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin İkinci Turu’nda beraberindekiler ile sandık ziyareti yapan Şeniz Doğan hakkındaki suç duyurusu ile ilgili bir açıklama da Ak Parti kanadından geldi. Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Başkan Doğan’ın sandık gezisi yapamayacağı konusunda uyarılmasına rağmen, ‘Ben belediye başkanıyım, bütün sandıkları gezebilirim” dediğini söyledi. Başkan Durmaz, Doğan’a belediye başkanlığı görevini yapması gerektiğini ve Kılıçdaroğlu’nun müşahitliğini yapmaması gerektiğini de ifade ederek, “Kendisine buradan bir mağduriyet çıkmaz. Boşuna mağdur edebiyatı yapmasın” dedi.

28 Mayıs seçimlerinde oyunu kullanmasının ardından sandık ziyaretleri gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan hakkında, İlçe Seçim Kurulu tarafından ‘Seçim günü siyasi propaganda yapma’ sebebiyle suç duyurusunda bulunulmasının yankıları devam ediyor. Dün CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ve beraberindeki Millet İttifakı il başkanları, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlemiş, Şeniz Doğan’ın sandıklara nezaket ziyareti yapması esnasında kendisine hakaretler edildiğini iddia etmişti. Ak Parti İl Teşkilatı’ndan ise konuyla ilgili cevap gecikmedi. Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, düzenlediği basın toplantısıyla konunun detaylarını aktardı.

“SEÇİM SONUÇLARINA HERKESİN SAYGI DUYMASI GEREKİR”

Sözlerine seçimi ve sonuçlarını kısa bir şekilde değerlendirerek başlayan Başkan Durmaz, “Her iki seçimde de katılım hem Türkiye genelinde hem de Denizli yerelinde yüksekti. Ak Parti olarak TBMM’de hedeflediğimiz çoğunluğu sağladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Yüzyılı hedefimiz doğrultusunda yeniden Cumhurbaşkanlığı’na seçtik. Tabi bu seçimin sonuçlarına herkesin saygı duymasını istiyoruz. Seçim günü vatandaşın gözünün içine baka baka yalan söylediler. Oy sayım işlemi devam ederken Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçildiğini, kazandıklarını söylediler” dedi.

“AKP’NİN ZULMÜNÜ GÖRÜYORSUNUZ’ DİYEREK PROPAGANDA YAPTI”

Ardından toplantının ana gündem maddesi olan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın 28 Mayıs günü, beraberindekiler ile birlikte sandıkları gezmesi konusuna gelen Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, “Sayın Şeniz Doğan, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandıktan sonra yasal hakkı bulunmamasına rağmen sandıkları gezmek istemiştir. O sırada Sayın Doğan kibarca uyarılmış, sandık çevresine müdahale etmemesi kendisine iletilmiştir. Sayın Başkan ise, ‘Ben belediye başkanıyım ve bütün sandıkları gezebilirim’ gibi bir ifade kullanmıştır. Ardından ‘AKP’nin zulmünü görüyorsunuz’ diyerek de siyasi propaganda yapmıştır. Seçim kanunu ve mevzuat okunarak kendisine gerekenler de ifade edilmiştir. Son olarak Sayın Doğan, ‘İsterseniz tutanak tutun’ demiş ve konu tespit edilerek Merkezefendi 3. Seçim Kurulu’na bildirimi yapılmıştır” dedi.

“BİZ DURUM TESPİTİ YAPTIK, SEÇİM KURULU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU”

Şeniz Doğan’a ‘Seçim günü siyasi propaganda yapma’ sebebiyle seçim kurulu tarafından suç duyurusunda bulunulduğunun altını çizen Başkan Durmaz, “Kamu görevi yürüten bir belediye başkanının oy kullandığı sandık dışında diğer sandıkları gezebilmek gibi bir hakkı yoktur. Bizler kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmadık. Burayı özellikle ifade etmek isterim. Biz sadece durum tespiti yaptık. Olayın bir suç olduğuna kanaat getiren ve yargıya taşıyan merci İlçe Seçim Kurulu’dur. Henüz yargı tarafından verilmiş, kesinleşmiş bir karar yok. Süreç devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edilebilir” şeklinde konuştu.

“KENDİSİNE BURADAN BİR MAĞDURİYET ÇIKMAZ”

Başkan Doğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun müşahitliğini yapmak yerine belediye başkanlığı görevini ifa etmesi gerektiğini de belirten Başkan Durmaz, “Başkanlık görevine gelmeden önce Merkezefendi’ye vaat ettiği hiçbir projesini gerçekleştiremedi. Belediyenin yüz milyonlarca lira borcu oldu. Personelinin dahi maaşını ödeyemeyecek durumda. Kendisi Sayın Kılıçdaroğlu’nun müşahitliğini yaptığı sürece kaybetmeye mahkum olacaktır. Kendisine buradan bir mağduriyet çıkmaz ve boşuna da mağdur edebiyatı yapmasın” diyerek sözlerini noktaladı. 

----Serhat KÖSE

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!