Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Anadolu'nun En Etkili 50 İnsanı Arasında 3 Denizlili

Anadolu'nun En Etkili 50 İnsanı Arasında 3 Denizlili
Bu yıl sekizincisini gerçekleştirilen ve Anadolu’nun önde gelen iş insanlarını sıraladığı “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının 2020 sonuçlarında Denizli’den 3 isim yer aldı.

Ekonomist’in geleneksel hale getirdiği ‘Anadolu’nun en etkin 50 iş insanı’ araştırmasında 2020 sonuçları netleşti. Denizli’den 3 ismin yer aldığı araştırmada Denizli’de geçen sene yer alan isimlere bu sene de yer verildi.  

Ekonomiye yön veren, istihdam yaratan, vergi rekortmeni olan isimleri bir araya getirdiği 50 ismin yer aldığı listede zirvenin sahibi yine değişmedi. Sanko Holding’in onursal başkanı Abdülkadir Konukoğlu, bölgenin kalkınmasına verdiği ekonomik ve sosyal destekle zirvede yer aldı.

İkinci sırada Osmaniye’den dünyaya açılan demir-çelik devi Tosyalı Holding’in yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı yer aldı.

Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla dikkatleri çeken Gaziantepli Erdemoğlu Holding’in yönetim kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu ise Anadolu’nun en etkin üçüncü ismi oldu.

DENİZLİ’DEN 3 İSİM

Anadolu’nun En Etkili 50 ismi arasında üç Denizlili isim yer aldı.  

Denizli'de geçen sene yer verilen isimler bu sene de değişmedi. Denizli Sanayi Odası Başkanı ve Er-bakır Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci geçen sene 7. Sırada yer alırken bu sene 6. Sıraya yükseldi. Abalıoğlu Tarımsal Üretim Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Abalıoğlu 32’inci sırada ve Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı 46’incı sırada yer aldı.

 

MÜJDAT KEÇECİ / ER-BAKIR YÖNETİM KURULU ÜYESİ STK’LARDA ROL OYNUYOR Tekstil sektöründe önemli noktalarından biri olan Denizli’nin en etkin isimlerinden Müjdat Keçeci, kentin sanayideki dönüşümünde önemli bir paya sahip. Er-Bakır’da 35 yılı geride bırakan Keçeci Abalıoğlu ve Erikoğlu ailelerin hissedar olduğu grupta kurumsallaşmanın da önemli temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor. Er-Bakır’da üst düzey yöneticilik yapmasının yanı sıra Denizli Sanayi Odası başkanlığını da yürüten Keçeci, kentin Türkiye’nin en çok ihracat yapan dokuzuncu ili olduğunu söylüyor. Geçen yıl 3,4 milyar dolar ihracat yapan Denizli’de toplam 200 bin kişinin istihdam edildiğini dile getiren Müjdat Keçeci, yeni yatırımlarla kentte istihdam seferberliğini başlattıklarını kaydediyor. Öte yandan STK’larda etkin rol üstlenen Keçeci, TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu, Pamukkale Tenis Kulübü, Denizli Kültür ve Sanat Vakfı ve Denizlispor Kulübü Denetim Kurulu’nda üyelik yapıyor.

İLK ÖZEL YEM ŞİRKETİNİN KAPTANI Türkiye’nin ilk özel yem fabrikası olarak 1969 yılında Denizli’de kurulan ve bugün Türkiye’nin en büyük 220’nci şirketi olan Abalıoğlu Yem, yeniden yapılanmaya gitti. Geçen yıl kurumsallaşma çalışmaları neticesinde Abalıoğlu Yem bünyesindeki tarım, hayvancılık, beyaz et ve balık işleri şirketlere ayırıldı. Abalım, Lezita, Lezita Balık markalarıyla grup öne çıkıyor. Toplamda 3 milyar TL ciroya sahip olan grubun en büyük işi tarımsal üretimin başında Ergun Abalıoğlu bulunuyor. Şirketin rafta duran iki yem fabrikası yatırımı var. Bunlardan biri Erzurum’da diğeri ise Trakya’da olacak. 3 bin başlık hayvan sahipliğini 9 bine çıkarma hedefinde olan Abalıoğlu bölgesinde 4 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Abalıoğlu Grubu, Eğitim, spor, çevre ve kültür alanlarında bölgesine değer katıyor.

5 MİLYON MÜŞTERİYE HİZMET VERİYOR Elsan Elektrik Gereçleri ve Tümaş Mermer’in kurucu ortaklarından olan Ceyhan Saldanlı, 1991 yılında Aydem ile enerji sektörüne adım attı. Dört yıl sonra Bereket Enerji, 2002’de de Bereket Jeotermal Enerji Üretim’in kuruluşunda yer aldı. Saldanlı, bugün entegre bir yapıya sahip olan Bereket Enerji Grubu’nun yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. Merkezi Denizli’de bulunan ve Mart ayı 4,6 milyar dolarlık banka borcunu yeniden yapılandıran Bereket Grubu, jeotermal, hidroelektrik, termik, güneş, rüzgar ve çöp gazı kaynaklarından yaralanarak elektrik üretiyor. Grup, Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji portföylerinden birine sahip. Türkiye geneline yenilenebilir enerji santrallerinde bin 156 MW güce ulaşan şirketin toplamda ise 2 bin 101 MW kurulu gücü bulunuyor ve 5 milyon müşteriye hizmet veriyor.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!