Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli CHP'den kadın cinayetlerine tepki!

Denizli CHP'den kadın cinayetlerine tepki!
Denizli’de CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanlığı, kadın şiddetine karşı basın açıklaması yaptı.

38 yaşındaki Emine Bulut’un Kırıkkale’de eski eşi tarafından öldürülmesiyle yeniden gündeme gelen kadın cinayetlerine karşı Cumhuriyet Halk Partisi 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Denizli’deki açıklama partinin il binasında gerçekleştirildi. Buradaki toplantıya İl Kadın Kolları Başkanı Melek Akdemir’in yanı sıra Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınlara İl Başkanı Mahir Akbaba da destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Melek Akdemir yaptı. Akdemir, parti genel merkezi tarafından 81 ile gönderilen basın açıklamasını okudu. Akdemir, bir günde cinayete kurban giden kadın sayısının 5’e çıktığına dikkat çekerek, bazı olayların intihar diye kayıtlara geçtiğini söyledi.

ERKEKLERE SONSUZ GÜÇ MÜ VERİLDİ?

Akdemir, “Bunların önüne geçilmesi için ciddi, caydırıcı önlemler alınmıyor... Erkekler için cezalarda uygulanan haksız tahrik indirimleri Kadınlar için uygulanmıyor... Toplum ve devlet ince kadına rolünü yazıyor... Anne rolü kutsalsın sen diyor, sonra olmadı kızıyor, yapamıyorsun diyor, sözünü dinletemezse, kadına role yakıştıramazsa öldürülüyor... Kadın  bedeni üzerinde Sonsuz güç sahibi olduğunu sanan erkekler, o bedene eziyet etme , O bedeni ortadan kaldırma haklarını da kendilerinde görüyor...Öldüresiye döverken öldüresiye seviyor... suçu da savunmasına dönüşüyor. "seviyordum.

Evli, boşanmış ya da bekar fark etmiyor... Kadınlar için çünkü kadın olması toplu taşıma araçlarında adamlarla  göz göze gelmesi, eve geç gelmesi, açık giyinmesi, bunların hepsi Kadınların öldürülmesi için gerekçe sayılabiliyor.... Erkeklerin kadınlara kadın olmalarından dolayı gerek gördükleri şart koştukları gibi yasamıyor, kadın gibi davranmıyor, haddini bilmiyor, aşıyor olması erkeklerin kadınlar üzerine de istediklerini yapma hakkını doğuruyor.

Öyle ki bu haklardan dolayı evlerde, sokaklarda, caddelerde Kadınlara istediklerini rahatça yapabilme duygusunu veriyor... Peki toplum ne yapıyor? Kadına uygulanan şiddet seslerine kulağını  tıkıyor, görmemezlikten geliyor, Aile meselesi diyor, şahit oldukları, olaylara müdahale edebilme imkanları varken sadece izlemeyi tercih ediyor yada oradan uzaklaşmayı seçiyor… Çocukların gözleri önünde kaybettiğiniz kadınlarımıza üzüldüğümüz, bunların tekrarlanmaması için yaptığımız bütün eylemler, gözleri önünde anneleri, babaları yada erkek akrabaları tarafından şiddet görmesi öldürülmesine şahit olmalarından dolayı yasadıkları travmaları, hayatları boyunca yaşamamaları için de yapılmalı.

Önce  insan olarak tüm toplum DUR demek zorundayız…. Yaşanılan kadın cinayetleri içinde EMİNE BULUT ilk değildi ama artik son olsun istiyoruz. Bunun için de Devleti ve tüm toplumu bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kadınlarımız öldürülmesin, Çocuklarımız Anne lütfen  ölme diye ağlamasın” açıklamasını yaptı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!