Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'nin en büyük festivali Çivril'de başlıyor

Denizli'nin en büyük festivali Çivril'de başlıyor
Çivril İlçesi, bu yıl 24.sü gerçekleştirilecek olan ve 4 dün sürecek Uluslararası Elma Tarım Kültür Festivali’ne hazır. Festival çerçevesinde birbirinden ünlü sanatçılar ilçede konser verecek, yarımalar, ilçe tanıtım turları ile dolu dolu 4 gün geçecek. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural tüm vatandaşları bu festivale davet etti.

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde 24. Uluslararası Elma Tarım Kültür Festivaline sayılı günler kala Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural basın mensupları ile bir araya geldi. Herkesi bu festivale herkesi davet etti.
İki yıllık pandemi döneminde festivalimizi yapamadık diyen Belediye Başkanı Niyazi Vural “Bu yıl coşkulu bir şekilde bir festival yaşatmak istiyoruz. Gerek Çivrilli hemşehrilerimize, gerek Denizlili hemşehrilerimize Çivril’i duyup gelmek isteyen bütün herkesi festivalimize davet etmek istiyoruz. 30 Ağustos Çivril’in kurtuluş günü aynı zamanda ve 30 Ağustos ile festival tarihlerimizi birleştirdik. Bu nedenle Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı gününe isabet etti.  Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü. 100yıl etkinliklerinde beraberce, sizlerle beraber kutlamak istiyoruz” dedi.

4 gün sürecek festival programını açıklayan Başkan Vural, “Çivril Pedalları Doğa için çevir etkinliğimiz olacak. Bütün bisiklet severleri bu etkinliğe davet ediyoruz. Işıklı Gölünün kenarlarında bir gezi gerçekleşecek. Sosyal medya üzerinden ‘festivalimizde yer almasını istediğiniz sanatçılar kimler diye sorduk. Sosyal medyayı kullanan daha çok gençler olduğu için oradan gelen talepler doğrultusunda festival programımızda gençlerin istediği sanatçılar yer alacak. Yine festivalimizin ilk gününde Grup Madrigal, Efe sahne alacak. İkinci gününde Zeynep Onat ve Sefo, üçüncü günü Ece seçkin sahne alacak. Ve 30 Ağustos günü Osman Öztunç ve Serdar Can konserlerimiz olacak” dedi.

“ATA TOHUMLARIMIZIN ÜRETİLMESİ VE ÇOĞALTILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Niyazi Vural Çivril’de tarım ile ilgili yaptığı çalışmaları basın mensupları ile paylaştı. “Çivril’de bir tarımsal hizmetler müdürlüğü kurduk belediyemiz bünyesinde. Belediyemizin arazilerini ekiyoruz, biçiyoruz. Kara arpa dediğimiz yöresel bir arpamız var, bunun hasadını yaptık, koca buğday dediğimiz buğdayımız var, bunu arazilerimizde ekerek bu geleneksel ata tohumlarımızın üretilmesi ve çoğaltılması için çalışmalar yapıyoruz. Ziraat odamızın eleme makinesi ile de tohumlarını elettik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu tür aktivitelerimiz devam edecek. Belediyeye ait çiftliğin camız çiftliğini kurduk. Önümüzdeki günlerde de mandırasını faaliyete geçireceğiz. Yani Çivril tarımsal faaliyetler anlamında Denizli’nin ilçeleri arasında en fazla tarımsal faaliyetin yürütüldüğü coğrafya” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!