Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Merkezefendi’de var, Pamukkale’de yok! Sessiz sedasız kaldırılan çöp poşeti uygulaması!

Merkezefendi’de var, Pamukkale’de yok! Sessiz sedasız kaldırılan çöp poşeti uygulaması!
2019 yılında yapılan yerel seçimler sürecine kadar kurulduğu ilk günden itibaren vatandaşlara ücretsiz çöp poşeti dağıtımı gerçekleştiren Pamukkale Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Avni Örki’nin göreve gelmesiyle birlikte bu uygulama kaldırıldı. Konuyla ilgili şikayetlerini yerel basınla da paylaşan ilçedeki vatandaşlar, gerek sosyal medya aracılığı ile gerekse ulusal forum şikayet sitelerinde de belediyenin kaldırdığı bu uygulama ile ilgili sitemlerini tepkili bir şekilde dile getiriyor.  


Bilindiği üzere özellikle Denizli'nin büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte hem Merkezefendi Belediyesi hem de Pamukkale Belediyesi’nin en dikkat çeken temizlik ve hijyen projelerinden biri kuşkusuz ücretsiz çöp poşeti uygulamasıydı. Nitekim Merkezefendi Belediyesi’nde Muhammet Subaşıoğlu ile başlayan uygulama şu anda görev yapan Belediye Başkanı Şeniz Doğan’la da artarak devam etti. Ancak bu durum Pamukkale Belediyesi için geçerli olmadı.

ÖRKİ’YLE BİRLİKTE UYGULAMA RAFA KALKTI!
Tıpkı dönemin Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu gibi Pamukkale Belediye Başkanlığı’na da yine iktidar partisinden Hüseyin Gürlesin seçildi. Başkan Gürlesin’le birlikte ücretsiz çöp poşeti uygulaması sorunsuz bir şekilde sürdürüldü. 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar da devam eden uygulama, ne olduysa Avi Örki’nin başkanlık görevine seçilmesi ile son buldu. Ücretsiz çöp poşeti dağıtımı uygulamasından gayet memnun olan, evlerinin kapısına kadar bu torbaların bırakılıyor olmasından hayli mutlu olan vatandaşlar, uygulamanın sona ermesiyle birlikte haklı tepkilerini dile getirmeye başladı.

MERKEZEFENDİ, SADECE 2022 YILINDA 20 MİLYON ÇÖP POŞETİ DAĞITTI!
An itibariyle Şeniz Doğan idaresindeki Merkezefendi Belediyesi’nde ilgili uygulama hala sürerken, geçen 4 yıllık süre zarfında Pamukkale ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar bu uygulamadan mahrum kaldı. Hatta geçtiğimiz yıl Şeniz Doğan’lı Merkezefendi Belediyesi 2022 yılı içerisinde ilçe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara toplamda 20 milyon 160 bin adet çöp torbası dağıtmıştı.

DENİZLİ BELEDİYESİ ÖNCÜLÜK ETTİ

Denizli Belediyesi Büyükşehir olmadan önce Yunus Emre Mahallesi’nde çöp bidonlarını kaldırıp, siyah poşet uygulamasını başlattı. Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 2013 yılında evsel atıkların düzenli bir şekilde çıkarılmasını sağlamak ve halkın atık yönetim sistemine katılımını kolaylaştırmak amacıyla her eve ayda 8 adet olmak üzere, toplam 21 milyon adet doğada kolayca bozunabilme özelliğine sahip siyah çöp ve 10 milyon 565 adet mavi çöp torbası dağıttı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 3
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!