Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Motosiklet Lastiğinin Ömrü Ne Kadar?

Motosiklet Lastiğinin Ömrü Ne Kadar?

Motosiklet lastiklerinin ömrü belirli faktörlere göre değişir. Ortalama raf ömrünün beş yıl olduğu bilinir. Bu süre içerisinde uygun şartlarda depolanan lastikler kullanılabilir. Sürenin sonlanmasıyla beraber lastiklerde sertleşme ortaya çıkabilir. Bu sebeple, lastik satın alacağınız zaman güvenilir markaları tercih etmeniz bir hayli önemlidir.

 

Motosiklet Lastiğinin Ömrünü Neler Belirler?

 

Motosiklet kullanımı sırasındaki aşınmalar lastiğin ömrünü belirler. Lastikteki aşınmaya rağmen kullanıma devam ederseniz güvenliğinizi tehlikeye atabilirsiniz. Motosiklet lastiklerinin kullanım detaylarına göre değişebilecek ortalama üç yıllık ömrü vardır. Üç yıllık süre sonunda aşınmalar meydana gelebileceği için yeni lastikler ile güvenilir bir sürüş konforu elde etmeniz daha doğru olabilir.

 

Lastik değişimlerinde aşınma ve patlama gibi sorunlardan daha farklı durumlar ortaya çıkabilir. Motosiklet lastiklerinin aşınmasından ziyade mevsimlere göre değiştirilmesi gereken anlar olabilir. Yaz aylarında hızlı ısınabilecek lastikler tercih edilmemelidir. Kış aylarında da çabuk ısınabilecek ve su birikintilerinin lastik kanallarından atılmasına destek olan seçimler yapılmalıdır.

 

Kış ve yaz aylarında değişik lastik tercihlerine yer ayırmanız güvenilir ve sorunsuz sürüş keyfiniz açısından önemlidir. Aynı zamanda yanlış mevsimde kullanılan lastiklerin aşınması ve ömrünün kısalması gibi sorunları da ortadan kaldırmış olursunuz. Motosiklet lastiklerinin önemli bir detayı ise boyutlarıdır. Otomobil lastiklerine göre oval şekilde üretilen bu lastikler daha iyi yol tutuşuna sahiptir.

 

Yol tutuşunun daha sağlam olabilmesi için farklı ebatlarda lastikler ortaya çıkar. Motosiklet lastiklerinin üretiminde boyutlara bakarak en uygun olanları seçebilirsiniz. Bu noktada jantınız ile uyumlu olmayan lastikleri tercih ederseniz sürüş güvenliğinizi tehlikeye atabilirsiniz. Motosikletler için en doğru olan boyutları tercih etmek için lastiklerin yanak kısımlarında yer alan bilgilerini inceleyebilir veya ürün detaylarına bakabilirsiniz.

 

Ortalama bir kullanımda motosiklet lastiğinden yaklaşık 3.000 ile 15.000 mil alabilmeniz mümkündür. Yol koşulları, lastik kalitesi, sürüş stiliniz gibi faktörlere göre bu rakamlar değişkenlik gösterebilir. Tüm bu ayrıntılar ile alakalı detaylı bilgiler edinmeniz lastiklerden en iyi şekilde yararlanabilmenizi mümkün hale getirir. Detaylar ile alakalı yeni ayrıntıları öğrenmeniz lastiklerin ömrünü uzatabilmenize destek verir.

 

Motosiklet Lastiği Nereden Alınır?

 

Motosiklet tipi ve performansını etkileyen faktörler arasında yer alır. Motosikletiniz ne kadar yüksek performans elde edebiliyorsa lastikleri o kadar az kilometre gidebilir. Fakat yakut tasarruflu ve özel lastik bölümleri olan motosikletlerde bu azalmalar fark edilemeyecek kadar düşük seviyelerde ilerleyebilir. Motosiklet lastiğinde mevcut miller göze alındığında temel nokta lastiğin performansının ne kadar yüksek olursa o kadar az mil alacağı yönündedir.

 

Tur lastikleri özel motosiklet yarış lastiklerine göre daha fazla dayanabilir. Agresif bir sürüş tarzınız olmasa dahi motosikletinizde daima kaliteli ve yüksek performanslı olabilecek lastikleri tercih etmelisiniz. Lastiklerin sizleri yolda tutabileceğini ve mümkün olduğunca çabuk ısınmaları gerektiğini unutmamalısınız. Aksi takdirde yol tutuşu noktasında ciddi problemler yaşayabilirsiniz.

 

Motosiklet ağırlığı lastiklerin ömrü üzerinde önemli bir ayrıntıdır. Eğer motosikletiniz ağır veya rutin olarak römork çekiyorsa, lastik ömründe ufak bir kısalma ortaya çıkabilir. Yüksek performanslı olan sokak bisikleti diye tabir edilen motosikletlerin lastikleri iki tekerlekli araçlardan daha hızlı aşınır. Bu tür motosikletlerdeki lastikler ortalama 1.500 ile 7.000 mil kadar dayanabilirler. Daha hafif tur motosikletlerinde bu rakamlar 10.000 ile 15.000 mil arasında değişkenlik gösterebilir.

 

Sizler de motosiklet lastiklerinizin değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız Birlas Shop’un sitesi olan https://www.birlasshop.com adresine göz atabilirsiniz. Adres içerisinde yer alan birçok farklı türdeki lastikleri inceleyerek en özel ürünlere sahip olabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!