Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Klinik Diş Beyazlatma Nedir?

Klinik Diş Beyazlatma Nedir?
Klinik diş beyazlatma, dişlerdeki renklenmelerin klinik ortamında güvenli ve profesyonel yöntemlerle giderilerek dişlere estetik beyazlık sağlanması işlemidir.

Dişlerimize ne kadar iyi bakarsak bakalım zamanla renklenmelere maruz kalırlar. Renklenme, bazı kişilerde daha yüksek iken, bazı kişilerde daha az olabilir. Nadir de olsa renklenme doğuştan olabilmektedir. Tüm bu renklenmelerin önüne klinik diş beyazlatma uygulamaları ile geçilebilir.

Uzman tarafından izmir diş beyazlatma  kliniklerinde gerçekleştirilen diş beyazlatma yöntemleri ile kişiler dişlerde istenilen beyazlığı elde edebilmektedir. Renklenmenin derecesi, nasıl bir tedavi uygulanacağını etkiler. Bu yüzden tedavi için kliniğe gidildiğinde diş hekimi uygulanacak tedaviyi belirler.

Genelde tercih edilen klinikte diş beyazlatma işlemi ile dişler çok kısa sürede beyazlar. Bunu bir veya iki seans olabilmesi de dişlerdeki renklenmenin yoğunluğuna bağlıdır. Hızlı ve zahmetsiz yöntem olan klinik diş beyazlatma, lazer ışığı ile desteklendiği takdirde kısa sürede etkili şekilde beyazlık sağlar.

Evde uygulanan profesyonel diş beyazlatma işlemi de etkili olmasına rağmen süreci uzun olabilmektedir. Kişiler dişlerinde 4-5 saat boyunca takmaları gereken kalıplar kullanırlar. 7 ila 25 gün boyunca sürebilen tedaviyi çoğu kişi mecbur kalmadıktan sonra istememektedir.

Diş beyazlatma uygulaması sırasında kullanılan ağartıcı solüsyonun dişlere uygulanırken dikkatle yapılması önemlidir. Sadece beyazlatılacak olan dişlere sürülmesi önemlidir. Diş etlerine zarar vermemesi için de koruyucu jeller kullanılır. Böylece güvenle beyazlatma tedavisi tamamlanabilir.

Bazı kişiler dişlerindeki sararmaları çok fazla önemser. Kişilerin %7si dişlerindeki sararmalar yüzünden rahatlıkla gülmek istememektedirler. Bu yüzden diş beyazlatma önemli bir estetik diş tedavisidir. Ayrıca diş beyazlatma, diğer diş estetiği tedavileri arasında en ekonomik de yöntem sayılır.

 

diş beyazlatma

Diş beyazlatmanın bazı kişilere uygulanması sakıncalı veya gereksizdir. Geniş diş pulpasına sahip kişilere, hamilelere ve emzirme dönemindeki bayanlara uygulanmaması gereklidir. Beyazlatmanın herhangi bir zararı bilinmemesine rağmen riske atmamak için tedavi uygulanmamalı ya da ertelenmelidir.

Bazı kişilere de doğal dişlerindeki aşınmalardan dolayı diş beyazlatma uygulaması yapılmamalıdır. Tedavi, olumlu sonuç vermeyebilir. Bir de ön dişlerinde kaplama olan kişiler, beyazlatma tedavisini alamazlar. Çünkü kaplama dişler, diş beyazlatma veya farklı bir uygulama ile beyazlamazlar.

Zamanla dişlerde sararmalara ve renklenmelere sebep olan alışkanlıkların çeşitliliği daha da artmıştır. Özellikle sigara, çay, kahve ve şarap gibi alışkanlıkların sürekli olarak tüketilmesi dişlerde daha hızlı sararma ve renklenmelere neden olur. Bu yüzden sürekli olarak diş bakımı gerçekleşmelidir.

Diş temizliği ve diş beyazlatma gibi yöntemlerin diş hekimleri tarafından uygulanması dişlerde herhangi bir zarara sebep olmaz. En güvenli yöntemler, uzmanlar tarafından gerçekleştirilendir. Diğer amatör dediğimiz yöntemler sonucunda dişlerde kalıcı hasarlar olabilir. Hangi maddenin nasıl kullanılacağını bilmemek, istenmeyen sonuçlar yaratır.

Diş beyazlatma, diş estetiği tedavileri arasında en az maliyetli olanıdır. Bu sebeple de diğer diş estetiği yöntemlerine göre daha ekonomiktir. Diş beyazlatma fiyatları  ile ilgili güncel bilgiler için klinik veya hekim bilgisi önemlidir. Hatta klinik muayene ile alınacak olan tedavinin fiyatı daha gerçekçi olur.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!