Denizli
30 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Öğrencilere ulaşım desteğinin ayrıntıları belli oldu! Nasıl başvurulacak? Kaç para yatırılacak?

Öğrencilere ulaşım desteğinin ayrıntıları belli oldu! Nasıl başvurulacak? Kaç para yatırılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan üniversite öğrencilerine yönelik ulaşım desteğinin ayrıntıları belli oldu. Buna göre 25 yaşından küçük lisans öğrencilerine yılda 2 kez olmak üzere tek tek 500 lira destek verilecek. 2023’te bu destek 750 liraya çıkacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu kapsamda NTV'de açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, üniversite öğrencilerine yönelik ulaşım desteğine ilişkin, "Öğrenci arkadaşlarımızın, ailelerinin yaşadığı yerdeki vakıflarımıza müracaat ederek, ulaşım biletlerini de ibraz etmek suretiyle 500 liraya kadar ulaşım giderlerini biz karşılıyoruz" dedi.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ

Doğalgaz tüketim desteğine ilişkin de bilgi veren Yanık, kapsamı genişlettiklerini, ihtiyaç sahibi kiracıların da bu desteğe başvurabileceğini söyledi. Vatandaşın doğalgaz faturasını PTT'ye götürerek, doğrudan desteği tahsil etme imkanına sahip olacağını aktaran Yanık, şu bilgileri verdi:

"Doğal gaz tüketim desteği için 3 milyar liralık kaynak ayırdık. İlk ödemede 331 bin haneye toplam 114,2 milyon lira ödemişiz. İkinci ödemeler de ekim, kasım aylarında. 2022 Ocak-Eylül arasında 2 milyon haneye 656 bin 70 ton kömür dağıtmışız. 1 milyon 791 bin 236 ton kömür desteği vermeyi hedefliyoruz. Programın başladığı 2003 yılından 2021 yılına kadar da 34 milyon ton kömür dağıtmışız."

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, üniversite öğrencileri için yılda iki kez verilecek ulaşım desteğinin ayrıntılarına ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız sosyal yardımların, sosyal desteklerin tamamının dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ilk kez uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz. Öğrenci arkadaşlarımızın, ailelerinin yaşadığı yerdeki vakıflarımıza müracaat ederek, ulaşım biletlerini de ibraz etmek suretiyle 500 liraya kadar ulaşım giderlerini biz karşılıyoruz."

''2023 YILINDA 750 LİRA OLACAK''

"500 lira tek yön mü?" sorusu üzerine Yanık, "Her bir birey için evet 500 lira. 2023 yılında bu destek miktarımız 750 lira olacak. Yaklaşık 150 bin üniversite öğrencisinin yararlanacağını öngörüyoruz. Ödemeler doğrudan doğruya öğrenci arkadaşlarımızın IBAN hesaplarına vakıflarımız tarafından yapılacak" bilgisini paylaştı. Yanık, öğrencinin geri dönüşünde de biletini ibraz etmek şartıyla ulaşım yardımından faydalanabileceğini söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: NTV


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!