Denizli
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Paslanmaz Çelik Boru Fiyatları

Paslanmaz Çelik Boru Fiyatları

Bu yazımızda sizlere Borşen Boru paslanmaz çelik boru fiyatları hakkında bilgiler sunacağız. Paslanmaz çelik nedir? paslanmaz çelik türleri, paslanmaz çelik yüzey tipleri başlıklarıyla paslanmaz çelikle alakalı merak edilenleri cevaplayacağız.

Paslanmaz Çelik Nedir?

Paslanmaz çelik nedir sorusunu cevaplayacak olursak, bir demir alaşımı olduğunu söyleyebiliriz. Max %1,2 C elementi ile minimum %10,5 Cr elementi içermektedir. Cr elementinin önemine değinecek olursak, malzemede oksit tabakası oluşturması ve malzemenin oksijen tarafından korunmasını sağlamasıdır. Bu tabaka gözle görülmeyecek kadar ince bir tabakadır ve su geçirmez bir özelliğe sahiptir.

Paslanmaz Çelik Türleri

*Östenitik Paslanmaz Çelikler

*Martenzitik Paslanmaz Çelikler

*Ferritik Paslanmaz Çelikler

*Ferritik-Östenitik Paslanmaz Çelikler

Paslanmaz çelik türleri arasındadır.

Paslanmaz Çelik Yüzey Tipleri

Paslanmaz çelik yüzey tipleri şu şekildedir;

No.0: Sıcak hadde, tavlı

No.1: Sıcak hadde, tavlı ve pasivasyon yapılmış

No. 2D: Soğuk hadde, tavlı, asitle temizlenmiş ve pasivasyon yapılmış

No.2B: Soğuk hadde, tavlı, asitle temizlenip pasivasyon yapılmış

No.2BA: Soğuk hadde, tavlı, asitle temizlenmiş ve pasivasyon yapılmış

No.3: Mekanik kaba işlenmiş

No.4: Fırçalı yüzey

No.5: Satineli yüzey

No.6:Mat Yüzey

No. 7: Parlak yüzey

No.8: Ayna yüzey

Paslanmaz Çelik Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Paslanmaz çelik konusunda önemli olan bir diğer hususta, paslanmaz çelik seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz konusudur.

Paslanmaz çelik tipini seçerken kullanılan yere dikkat edilmesi gerekmektedir. Fiyat performansı seçim yapılırken baz alınması gereken bir başka önemli konudur. Fakat fiyat öncelikli olarak baz alınmamalıdır. Çünkü fiyatı iyi olan bir çeliğin kalitesi fiyatı ile aynı seviyede olmayabilir. Eğer ikisi birlikte doğru orantılı olarak seçilirse, paslanmaz çelik yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Sadece ucuz olduğu için tüketici tarafından seçildiyse, tutar bakımından tüketici açısından ileride daha pahalı olabilir. O yüzden malzemenin fiyatı ve özellikleri ince eleyip sık dokunarak seçilirse, tüketici ve tasarruf açısından çok daha yerinde bir karar olur. En çok da malzemenin mekanik dayanımı, fiziksel özellikleri, yüzey özellikleri, ortam sıcaklığı ve korozif etkenler gibi özellikleri bu konuda etkilidir.

Paslanmaz Çelik Boru Fiyatları

Bu sektörde, birbirinden oldukça farklı kalitelerde çelik ve bu kaliteden yapılmış ürünler mevcuttur. Dolayısı ile birçok ürün arasında da farklılıklar olmaktadır. Boru fiyatları, kalite, kullanılabilirlik gibi birçok faktörden etkilenmektedir. Bu fiyat farklılıklarının temel sebebi, kalite ve işçilikle doğrudan ilgilidir.  Bunun yanı sıra bir diğer faktör de ihtiyaç duyulduğu kadar borunun çeşididir. Kalın etli, çekme, kaynaklı ve kaynaksız çelik boru, paslanmaz çelik boru gibi birçok birbirinden farklı boru çeşidi mevcuttur.

Dikişsiz paslanmaz borular, makineye verildiklerinde makine içerisinde 4-5 adet küçük silindirin çeliği uzatması ve karşıdan gelen otomatik, sivri bir mızrağın sütununun içini boşaltması ile meydana gelir. Bu boru çeşitlerinde sızdırma istenmez ve üretimleri çoğunlukla makine işçiliğine dayanır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!